Policajac iz sindikata Sloga u Užicu pravosnažno oslobođen optužbe

Vesti 18. nov 202209:25 2 komentara
N1/arhiva, ilustracija

Viši sud u Užicu odbio je žalbu Osnovnog javnog tužioca (OJT) u Užicu i potvrdio presudu Osnovnog suda u Užicu kojom je predsednik Sindikata Sloga Grad Užice i predsednik Sindikata policije Sloga Glišo Vidović pravosnažno oslobođen optužbe, saopštio je taj sindikat.

Kako navode iz sindikata, svemu je prethodio događaj iz jula 2021. godine, kada je preko pravne službe preduzeća AD Putevi Užice tražio razgovor sa direktorom Lekom Korićancem u vezi s kršenjem Zakona o radu u poslovanju tog preduzeća.

Vidović je sumnjičen da je u službenom razgovoru, koji je vodio kao sindikalni zastupnik, pravnici AD Puteva Užice navodno rekao da je „brz na obaraču“, što je on negirao i tvrdio da je rekao da je „brz na olovci“, tvrde iz sindikata.

Međutim, OJT je pokrenulo optužni predlog kojim se teretio da je učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti direktora Puteva Leka Korićanca.

Nakon davanja izjave u vezi s događajem, Vidovića je suspenovao načelnik Policijske uprave Užice nakon čega je udaljen iz službe, oduzeta mu je policijska značka i pokrenut disciplinski postupak, koji je još u toku.

„Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova da ispoštuje presude Sudova i odmah vrati na posao Vidovića, jer se u samom postupku dokazalo ono na šta smo od početka ukazivali, a to je da je Vidović kao častan policajac, sindikalni aktivista i diplomirani pravnik bio predmet odmazde, isključivo zbog svojih sindikalnih aktivnosti u Sindikatu Sloga Grada Užice i podnošenja više desetina krivičnih prijava protiv nesavesnih poslodavaca, čime se našao na udaru lokalnih političkih moćnika“, poručuju iz Sloge.

Udruženi sindikati Srbije Sloga ujedno su pozdravili odluke Osnovnog i Višeg suda u Užicu, jer se time, kako navode, nesumnjivo vraća narušeno poverenje u sudstvo, nezavisnost institucija i jača celokupno društvo koje teži demokratskim vrednostima.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare