Policajci patroliraju Kosovskom Mitrovicom, pirotehnička sredstva plaše građane

Vesti 10. dec 202213:22 19 komentara

Nakon što je u petak uveče severnim delom Kosovske Mitrovice odjeknula jaka detonacija, a radilo se o snažnom pirotehničkom sredstvu, u gradu je tokom noći bilo mirno. I jutros se u naseljima Bošnjačka mahala i Tri solitera preko puta OIK-a, nalaze policajci koji patroliraju.

Inače, pirotehničko sredstvo bačeno je kod Tri solitera, kod stepenica u blizini Medicinske škole. Jaka detonacija dodatno je uznemirila građane Kosovske Mitrovice i čula se u svim delovima grada.

POVEZANE VESTI

Pirotehnička sredstva sa izuzetno jakom detonacijom, uz šok bombe, bacaju se unazad nekoliko dana, uglavnom u noćnim satima u severnoj Mitrovici, i to u multietničkim delovima grada.

N1: Zašto se bacaju ta pirotehnička sredstva?

„Pa vi znate. Znaju oni gore, vlast u Beogradu zbog čega“

„Albanci. To su uniformisana lica koja su završila obuku UČK tamo u njihovim poligonima, a žive tu ulici tu pored mene, komšije“

„Da, to plaši malo ove koji žive tu“, kažu meštani za N1.

Upravo su eksplozije, uz druge incidente, prethodnih dana poslužile i kao povod da se od sinoć u severnu Mitrovicu rasporede pojačane snage Kosovske policije.

Kosovska policija uhapsila je na Jarinju Srbina zbog sumnje da je učestvovao u napadu vatrenim oružjem na policijske službenike.

On se sumnjiči za teško ubistvo u pokušaju. U policiji ne preciziraju kada i gde se tačno slučaj dogodio, osim da je do incidenta došlo „pre određenog vremena“.

Kosovska policija saopštila je da je u četvrtak uhapsila još jednog građanina srpske nacionalnosti zbog napada na policajce.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare