Policajcu osumnjičenom za ranjavanje Srbina na Kosovu jednomesečni pritvor

Vesti 13. apr 202318:54 30 komentara
Tanjug/printscreen

Osnovni sud u Mitrovici doneo je odluku u vezi sa zahtevom Osnovnog tužilaštva u Mitrovici za određivanje mere pritvora četvorici policajaca uhapšenih 11. aprila 2023. godine u vezi sa ranjavanjem Srbina Milana Jovanovića na Severu Kosova.

Odluku je u četvrtak doneo sudija za prethodni postupak, prenosi „Zakletva za pravdu“.

Povezane vesti

Kako je objavio KoSSev, osumnjičenom K. P. određena je mera pritvora u trajanju od 30 dana, jer se isti sumnjiči za krivična dela „ubistvo u pokušaju“ i „manipulisanje dokazima“.

Ostaloj trojici osumnjičenih za krivično delo „neprijavljivanje krivičnog dela“, S. U, F. M. i M. M. određena je mera kućnog pritvora u trajanju od 30 dana.

Inače, Policijski inspektorat Kosova (PIK) saopštio je 11. aprila 2023. da su uhapšena četvorica policajaca koji su navodno umešani u ranjavanje jednog Srbina na severu Kosova u ponedeljak.

Jedan od policijskih službenika osumnjičen je da je počinio krivično delo „ubistvo u pokušaju” i „manipulisanje dokazima“, dok se ostala trojica policijskih službenika sumnjiče da su počinili krivično delo „neprijava krivičnog dela”.

Kosovska policija je prvobitno demantovala navode da su policajci vatrenim oružjem napali pripadnika srpske zajednice na severu. Ipak, kasnije je policija priznala da su u ovaj slučaj umešana četiri policajca.

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja kazao je da se slučaj ranjavanja M. J. dogodio zato što nije zaustavio automobil, te je zatim policajac pucao u pravcu istog.

Odlukom tužioca prvobitno im je određeno zadržavanje do 48 sati.

Milan Jovanović iz Žerovnice koji je ranjen u pucnjavi kod Bistričkog mosta na severu Kosova, gde se nalazi punkt specijalnih jedinica, rekao je da ne može da bude siguran ko je na njega pucao, ali da u toj bazi, sem vojske i policije, ne veruje da ima nekog drugog.

Kfor je osudio ranjavanje Srbina, zatražio punu istragu i privođenje napadača pravdi.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare