Policija kod Velikog Trnovca zaplenila 300 kilograma marihuane

Vesti 27. jan 202210:20 6 komentara
MUP Republike Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv droga, presekli su lanac krijumčarenja marihuane iz Albanije prema Srbiji i na teritoriji Velikog Trnovca zaplenili 300 kilograma.

Kako se navodi, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin čestitao je pripadnicima Službe za borbu protiv droga na, kako se navodi, još jednoj uspešnoj akciji zaplene droge i naglasio da je srpska policija i ovom akcijom pokazala da se zakon sprovodi i primenjuje u svakom mestu i svakom delu Srbije.

„Pripadnici Službe za borbu protiv droga su zaplenom 300 kilograma marihuane u Velikom Trnovcu i hapšenjem narko-dilera presekli još jedan lanac trgovine narkoticima. Ovom uspešnom akcijom zaplene droge u Velikom Trnovcu, srpska policija je, još jednom, pokazala da ne postoji ni jedno mesto, grad ili selo u Srbiji u kome se zakon ne primenjuje i ne sprovodi. Srpska policija je pokazala da zakon važi u svakom delu naše zemlje i da niko neće moći da naše zakone zaobiđe i izbegne. Srbija nije i neće biti tržište marihuane, kao niti bilo koje druge droge. Srbija nije i neće biti sigurno mesto za prodaju narkotika niti sigurno mesto za njihovu dalju distribuciju. Ovom zaplenom zadat je još jedan udarac narko-mafiji, pri čemu je srpska policija neumoljivo pokazala kako se staje na put onima koji bi da truju našu decu“, istakao je Vulin.

Pripadnici Službe za borbu protiv droga, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu, uhapsili su pet osoba, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Uhapšeni su E. N. (50), M. A. (35), F. L. (29), B. S. (40) i A. T. (69).

Osumnjičeni su uhapšeni prilikom pokušaja primopredaje marihuane, koju su transportovali kombijem na putu između Velikog Trnovca i sela Turije, a prilikom pretresa prostorija i vozila koje su koristili pronađeno je 87 paketa marihuane, pripremljene za dalju prodaju.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će u zakonskom roku biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Komentari (6)

Vidi sve komentare