Policija Kosova demantuje Simića: Nismo oštetili vozila na prelazu Brnjak

Vesti 01. okt 202113:13 3 komentara
Jarinje, Kosovo, administrativni prelaz, granični prelaz, skidanje tablica, policija skida tablice, srpske tablice 11
N1/arhiva

Policija Kosova odbacila je navode poslanika Srpske liste Igora Simića o nanošenju štete na vozilima koja su parkirana na barikadama na administrativnom prelazu Brnjak.

„Spekuliše se da su specijalne policijske jedinice, tokom izvršavanja smena na prelazu Brnjak, 30. septembra 2021. godine oko 23.30 časova, navodno namerno oštetile desetine privatnih vozila parkiranih na putu i, prema slikama, pomenuta vozila su ogrebana od strane službenika“, navodi se u saopštenju i dodaje da je policija profesionalna i da sprovodi zakon.

Povezane vesti:

Iz policije Kosova su naveli i da „ne nasedaju na stalne provokacije, dezinformacije i lažne vesti usmerene na određene političke ciljeve“.

U saopštenju se kaže da je policija izvršila zvanične provere sa relevantnim jedinicama na terenu i da je dokazano da su takve informacije neistinite, jer policijske jedinice nisu u to uključene ni pod kojim okolnostima.

Navodi se da su takvi članci spekulacije, „neosnovane i politički orijentisane, koje se plasiraju u cilju destabilizacije situacije i s namerom da okaljaju elitne jedinice Policije Kosova“.

„Policija Kosova, uprkos takvim spekulacijama, nastaviće svoje zalaganje i posvećenost, u sprovodjenju zakona i Ustava Kosova, u interesu očuvanja javnog reda i bezbednosti u zemlji i za sve građane bez razlike“, navodi kosovska policija u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare