Policija Kosova: Jarinje i Brnjak zatvoreni, barikade postavili kriminalci

Vesti 01. avg 202210:40
Anadolija/ Zylfije Adem Jakupi

Prelazi prelazi na severu Kosova Jarinje i Brnjak ostaju zatvoreni za saobraćaj zbog blokade saobraćajnica u pravcu ova dva prelaza, saopštila je Policija Kosova. Policija dodaje da su blokadu puta teškom opremom izvršile „organizovane kriminalne osobe, odnosno grupe“.

Pročitajte još:

Iz kosovske policije su potvrdili da je u nedelju, posle blokade puteva u Severnoj Mitrovici, u četiri slučaja pucano na policijske jedinice, a jedanput je došlo i do detonacije.

„Srećom, nema izveštaja da je bilo koji građanin ili policijski službenik povređen vatrenim oružjem. Dosad su prijavljena četiri slučaja u kojima su albanske građane, koji su putovali u tom delu zaustavljale i maltretirale osobe za koje se sumnja da su deo grupe koja je blokirala puteve, nanoseći im povrede i materijalnu štetu na njihovim vozilima“, saopštila je policija.

U ponoć je počela primena izdavanja ulazno-izlaznog dokumenta za osobe koje na Kosovo ulaze sa srpskim ličnim kartama, na svim prelazima izuzev Jarinja i Brnjaka na severu Kosova, koji su zatvoreni.

Kosovska policija je u nedelju zatvorila granične prelaze prema Srbiji pošto su lokalni Srbi blokirali puteve uoči početka primene recipročnih mera Vlade Kosova.

Najpre su se u Severnoj Mitrovici čule sirene za uzbunu, što je bio znak građanima da počnu da se okupljaju. Potom je počelo blokiranje magistralnih puteva kamionima i vozilima.

Komentari (0)

Vidi sve komentare