Vijesti: Policija na ulasku u Srbiju zaplenila pola tone droge

Vesti 09. mar 202314:28 47 komentara
Shuttestock/ Ilustracija

Srpska policija uhapsila je Miroslava Đurića iz Loznice, koji ima registrovanu firmu u Danilovgradu, kod kojeg je pregledom cisterne na graničnom prelazu Gostun, na ulasku u Srbiju, pronašla oko 500 kilograma kokaina, saznaju podgoričke "Vijesti" u Agenciji za nacionalnu bezbednost Crne Gore. Međutim, popodne su na sajtu ispravile vest, pa umesto kokaina, napisano je droga. U Upravi carina Srbije su nešto pre toga za portal N1 rekli da je informacija o zapleni droge preuranjena i potvrdili da cisterna jeste zaustavljena na prelazu Gostun "jer je putem carinskog mobilnog skenera i uz potvrdu službenog psa utvrđeno da se u njoj nalazi nedozvoljen sadržaj”, ali su kazali da se još radi na njenom bezbednom otvaranju pošto je - puna gasa.

Kako se kasnije ispostavilo, nije reč o kokainu, već o marihuani.

Crnogorska Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) u saradnji sa kolegama iz Srbije proverava firmu „Royal šped“ sa sedištem u Bandićima, a u čijem su kamionu-cisterni s registarskim oznakama Danilovgrada su pronašli drogu. Trenutno se obavljaju operativne provere i cisterna je odvezena na precizno vaganje tovara, objavile su „Vijesti“ u četvrtak nešto iza 13.30h.

Kamion je zaustavljen na ulazu u Srbiju na graničnom prelazu Gostun, a prema prvim podacima, sumnja se da ima najmanje pola tone narkotika.

Sagovornik „Vijesti“ navodi da je kamion u Crnu Goru ušao 4. marta kada je isporučio plin za firmu „Petrol“.

U registru Privrednog suda firma „Royal šped“ je osnovana 2. juna 2021. godine, za drumski prevoz tereta, sa ukupunim kapitalom od 1 evra, a vlasnik i osnivač je srpski državljanin Miroslav Đurić sa prebivalištem u Danilovgradu. Prošle godine firma je imala mali promet, sudeći prema finansijskom iskazu predatom Upravi prihoda i carina.

Uprava carina Srbije: Preuranjena informacija

U Upravi carina Republike Srbije, međutim, naknadno su za portal N1 rekli da je ova informacija podgoričkih Vijesti o zapleni droge – preuranjena.

Oni potvrđuju da je na Gostunu zaustavljena sumnjiva cisterna, ali da se upravo (u popodnevnim satima) radi na – njenom bezbednom otvaranju pošto je puna gasa, i utvrđivanju tačnog sadržaja.

Kako dodaju, na ovom slučaju Uprava carina radi zajedno za pripadnicima MUP Republike Srbije.

“Informacija koju su objavili crnogorski mediji je preuranjena, jer je pregled sumnjive cisterne zaustavljene na graničnom prelazu Gostun u toku – upravo se radi na bezbednom otvaranju cisterne pune gasa i utvrđivanju njenog sadržaja. Tek nakon njenog otvaranja znaće se šta je konkretan sadržaj, nakon čega ćemo uputiti i zvanično saopštenje”, navode u Upravi carina.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare