Policija ponovo čuva indijske radnike, još im nisu vraćeni pasoši

Vesti 02. feb 202413:35 35 komentara
N1

Policija ponovo čuva indijske radnike, a došli su na poziv predstavnica organizacije Astra, koje trenutno razgovaraju sa indijskim radnicima.

Kako saznajemo, njima još nisu vraćeni pasoši, nisu dobili avionske karte, niti su im isplaćene zaostale zarade.

Njih je policija čuvala i nakon što su ih napali kineski menadžeri pre dva dana.

Pročitajte još:

Podsetimo, indijski radnici su saslušani u sredu u policijskoj upravi Zrenjanin, a u njihovim iskazima u koje je N1 imala uvid navode da su preko kompanije “China Energy Engineering Group” bili angažovani na gradilištu fabrike Linglong, da su radili bez adekvatne opreme, da su živeli u neadekvatnim uslovima, kao I da su im oduzeti pasoši.

Posle saslušanja koje je trajalo 5 sati, radnici su policiji prijavili da su ih napali menadžeri iz kompanije Linglong. Prema njihovim rečima, kineski menadžeri došli su u barake u kojima su smešteni sa namerom da ih nateraju da odmah napuste Zrenjanin, bez isplaćenih zaostalih zarada.

Kada su to odbili, kineski menadžeri su fizički napali Indijce, a jednom radniku u Urgentnom centru u Zrenjaninu konstatovane su lakše telesne povrede.

Komapnija Linglong u sredu je saoštila da “ne zapošljava niti je ikada zapošljavala radnike iz Indije” kao i da su ugovor sa kompanijom “CEEC”, preko koje su ranije bili angažovani i radnici iz Vijetnama, raskinuli septembra 2022. godine.

N1 je ranije prenela snimke indijskih radnika na gradilištu Linglonga, njihove propusnice sa fotografijama i imenima za ulazak na gradilište, kao i delove njihovih ugovora sa kompanijom “CEEC”.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare