Policija rasturila okupljanje studenata na otvorenom u Studentskom gradu

Vesti 28. mar 202110:59 > 12:16 155 komentara
N1 (arhiva)

U subotu uveče je u Studentski grad na Novom Beogradu upala policija, koja je rasterala studente koji su bili okupljeni na otvorenom.

Na društvenim mrežama pojavili su se snimci na kojima se vidi kako nekoliko patrola upada u Studentski grad, prenosi Nova.rs.

Sudeći po snimcima, studenti su bili okupljeni ispred video bima kod amfiteatra na otvorenom, u dvorištu kompleksa, kod Doma kulture Studentski grad.

Korisnici društvenih mreža pišu da su studenti „pravili žurku na otvorenom“ ili gledali fudbalsku utakmicu Srbija – Portugal.

Na snimcima se može primetiti da je bilo dosta policije i da su studenti bežali.

MUP: Postupili smo po prijavi građana, okupljeni se uglavnom mirno razišli

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da su njegovi pripadnici, u saradnji sa Komunalnom milicijom, brzo i pravovremeno postupili po prijavi građana i izašli na lice mesta u Studentskom gradu, gde je, kako se navodi, veliki broj ljudi glasnom muzikom, vikom i galamom narušavao javni red i mir i kršio propisane epidemiološke mere.

Kako su istakli u MUP, po dolasku policijskih službenika veći broj okupljenih osoba se mirno razišao, dok je manji broj, po njihovim rečima vidno alkoholisanih, odbijao da se raziđe. Dodaju da je policija sa njima obavila razgovor, nakon čega su se i oni udaljili.

Prilikom intervencije policijskih službenika nije bilo pružanja otpora okupljenih, niti je bilo upotrebe sredstava prinude od strane policije, zaključeno je u saopštenju MUP.