Policija u akciji u Subotici uhapsila 40 migranata, zaplenjeno oružje

Vesti 14. jul 202218:00 > 18:03 33 komentara
MUP Srbije

Danas je tokom prepodnevnih sati u Subotici izvršena obimna policijska kacija u kojoj je uhapšeno 40 migranata, u kojoj je policija zaplenila tri automatske puške, pušku, četiri pištolja, 12 komada različitih noževa, mačete, satare i boksere, kao i 182 komada municije različitog kalibra.

U saopštenju MUP-a se navodi da je 40 ilegalnih migranata sprovedeno je u Padinsku Skelu prema Zakonu o strancima, dok su protiv još 40 podnete prekršajne prijave.

Povezane vesti

Akciji hapšenja prisustvovao je i ministar Aleksandar Vulin, a sprovela je operativna grupa koja je formirana 4. jula po njegovom naređenju, a koju čine predstavnici Uprave kriminalističke policije, Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice, Uprave granične policije, Uprave policije, Sektora unutrašnje kontrole, Bezbednosno-informativne agencije i policijskih uprava za grad Beograd, Sombor, Subotica i Kikinda, navodi u saopštenju MUP. Zadatak grupe je razbijanje krijumčarskih kriminalnih grupa

„U Srbiji niko ne može da nosi oružje, u Srbiji niko ne može da trguje ljudima, Srbija neće dozvoliti da njena teritorija bude mesto gde će se okupljati različiti banditi i ološ iz čitave Azije. Srbija nije parking za migrante, Srbija neće dozvoliti da se naš način života na bilo koji način ugrozi zahvaljujući kriminalcima koji trguju ljudskom mukom i ljudskom bedom“, poručio je Vulin.

Ilustracija / MUP Srbije
MUP Srbije
MUP Srbije
MUP Srbije/ilustracija

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare