Politika: Ubistvo advokata Miše Ognjanovića naložio visoki pripadnik MUP

Vesti 05. avg 202209:5540 komentara
Miša Ognjanović
N1

Dnevni list "Politika" objavio je, pozivajući se na svoja nezvanična saznanja, da je ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića naložio "bivši visokopozicionirani pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova" (MUP), da je organizator D. E. koji se nalazi u zatvoru u BiH, a da su dvojica egzekutora pobegli u Crnu Goru.

Prema pisanju lista, koji se poziva na izjavu sagovornika bliskog istrazi, operativci MUP koji su radili na rasvetljavanju tog ubistva, koje se odigralo 28. jula 2018. godine, ubrzo su došli do informacije da se izvršioci nalaze u susednoj zemlji, ali da im je tada rečeno da nemaju ingerencije da se bave operativnim radom u inostranstvu.

Pitanje je zašto ni posle četiri godine niko od nadležnih ne želi da se oglasi povodom ubistva Ognjanovića i otkrije informacije iz istrage do kojih se došlo. Takođe, nejasno je i zašto oni koji su morali da ga zaštite, kada se zbog mera na koje je stavljen znalo da je ugrožen, nisu to učinili“, rekao je neimenovani sagovornik za „Politiku“.

„Politika“ je podsetila da je Ognjanović, koji je branio uhapšenog vođu jednog od kriminalnih klanova Luku Bojovića, neposredno pre ubistva praćen i prisluškivan na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal.

Komentari

Vaš komentar