Gde će sve biti blokirani putevi zbog protesta poljoprivrednika

Vesti 13. nov 202311:51 12 komentara
printscreen/N1

Više udruženja poljoprivrednika Srbije najavili su da će blokirati više puteva sa zahtevom da se uredi berza poljoprivrednih proizvoda, dodeli subvencija po hektaru od 35.000 dinara i dizel na pumpi prodaje bez akcize, rekao je danas član Upravnog odbora Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije Vladimir Višić.

On je za Betu rekao da će blokirati više puteva, među kojima su Bačka Planka-Novi Sad, Vrbas-Sombor, Zrenjanin-Beograd, magistralni put u Ćupriji, rafinerija nafte u Novom Sadu i Beogradu.

Poljoprivrednici iz udruženja „Složni Pidikanci“ iz Bavaništa blokirali su danas stari put iz tog sela ka Pančevu, zahtevajući od Vlade Srbije da budu ispunjenji svih zahtevi ratara.

Istakli su transparente „Uzalud smo svet zadobili ako smo zemlju izgubili!!!“, „Mladi farmeri bez budućnosti“.

„Pre tri nedelje poslali smo zahteve Vladi Srbije da uredi tržište poljoprivrednih proizvoda, da se dizel prodaje na pumpi bez akcize, umesto po punoj ceni, pa da pišemo zahtev za povraćaj tog poreza. Tražimo i da se poveća subvencija po hektaru na 35.000 dinara“, rekao je Višić.

Pročitajte još:

Istakao je da odgovorod Vlade Srbije nisu dobili, a da su juče pozvani da danas dođu na razgovor, što su odbili.

„Nismo više zainteresovani za razgovor, već tražimo ispunjenje zahteva jer smo se pre nekoliko meseci dogovorili da se dizel prodaje na pumpi bez akcize, a ni to nije ispunjeno“, rekao je Višić.

U protesu učestvuju još Udruženje poljoprivrednika iz Subotice, Udruženje poljoprivrednika iz Aradaca, Paori Padine, Savez udruženja poljoprivrednika Banata.

Više o temi čitajte u blogu

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare