Pomozimo Mariji, samohranoj majci tri devojčice koja se bori sa tumorom

Vesti 23. mar 202307:27 3 komentara

Mariji Šaponjić su se 2020. godine javili prvi simptomi bolesti koji su trajali nekoliko meseci, ali kako je tada vladalo vanredno stanje zbog korone tek u novembru iste godine Mariji je uspostavljena dijagnoza – zloćudni tumor debelog creva (C.20).

Operacija je obavljena krajem novembra kada je uklonjeno 13 tumora sa debelog creva i karlice, kao i deo debelog creva i od tada Marija nosi stomu. U decembru 2020. godine je usledila operacija jetre, kada je otklonjen zloćudni tumor sa jetre.

U januaru 2021. godine je hospitalizovana zbog apcesa na jetri, kada su ugrađena dva drena, koje je nosila dva meseca.

U martu 2021. godine je otpočeta hemioterapija. Nakon 4 terapije, u junu 2021. urađen je kontrolni skener, kada su otkrivene metastaze na plućima. S obzirom na veličinu i rasprostranjenost metastaza operacija nije bila opcija, pa je nastavljeno sa istom hemioterapijom.

U oktobru se javlja alergijska reakcija, gušenje i terapija je morala da bude promenjena. Ova terapija nije odgovarajuća, ali je jedina opcija lečenja u državnim ustanovama.

Stanje se pogoršava, pa se u januaru 2022. na kontrolnom skeneru uočava voda u karlici, uvećanje limfnih žlezda, recidiv na jetri, pogoršanje tumora na plućima. Od februara je započeto lečenje biološkim terapijama sa irinotekanom. To daje rezultate u smislu da se stanje ne pogoršava, ali nema ni napretka.

U međuvremenu se javljaju problemi sa urinarnim infekcijama i problemi sa pražnjenjem bešike, a mišljenje urologa je da je to verovatno posledica operacije debelog creva. Od novembra 2022. godine Marija trpi nesnosne bolove i javljaju se ginekološki problemi. Potrebno je uraditi biopsiju i dalju dijagnostiku.

Mišljenje lekara iz inostranstva je da je izlečenje moguće, ali je prvo potrebno uraditi kompletnu dijagnostiku i analize kako bi se što pre uključila imunoterapija, a zatim sagledale mogućnosti za operativnim uklanjanjem tumora sa pluća i jetre.

Sredstva su potrebna za lečenje u inostranstvu, dijagnostiku i analize, kao i za imuno terapiju, putne troškove.

Marija želi da se bori, da gleda svoju decu kako odrastaju, a za to joj je neophodna pomoć u vidu donacija svih ljudi dobre volje.

Marija je samohrana mama tri devojčice koje joj pomažu u svemu i imaju jednu želju – da im mama ozdravi!

Pomozimo Mariji Šaponjić da pobedi tumor.

Uplatom na dinarski račun:
160-6000001577593-94

Uplatom na devizni račun:
160-6000001620569-79

IBAN:
RS35160600000162056979

SWIFT:
DBDBRSBG

PayPal:
paypal.me/pokrenizivotsrb

Komentari (3)

Vidi sve komentare