Pomozimo Nataliji slanjem 77 na 2407

Fondacija "Budi srećan"

Sa pet godina Natalija je jedva preživela tešku saobraćajnu nesreću, posle koje je bila u kliničkoj smrti i petnaest dana u komi.

Natalija Stevanović rođena je carskim rezom i to prvog dana 22. gestacijske nedelje. Posle rođenja je dugo boravila u inkubatoru i kao posledica su se javili divergentni strabizam na oba oka i nistagmus.

Sa pet godina Natalija je jedva preživela stravičnu saobraćajnu nesreću, posle koje je bila i u kliničkoj smrti i petnaest dana u komi, a tom prilikom je zadobila i potres mozga, subarahnoidalno krvarenje, subarahnoidalni hematom, epileptične statuse, prelom lobanje, prelom butne i pubične kosti, unutrašnja krvarenja i pucanje plućne maramice.

Fondacija „Budi srećan“

Natalija je hrabra i jaka i izborila se sa svim nedaćama, koje su je tada zadesile i nakon dugog oporavka, otpuštena je na kućno lečenje.

Kao posledice ove teške nesreće, koju je Natalija čudom preživela pojavili su se: hemiplegija i hemipareza leve strane tela, tremor leve ruke, ventrikulomegalija, konvulzije, mikrocista, a leva noga joj je ostala kraća za jedan centimetar. Natalija ima i cističnu fibrozu (nasledna bolest koja se karakteriše promenama na plućima i pankreasu gde se stvara sekret, koji može dovesti do zapaljenja i insuficijencije oba organa) kao i neopstruktivni hidrocefalus. Leči se i od dijabetesa, celijakije i velikog broja alergija.

Nataliji su sredstva potrebna za operativne zahvate, transplantacije matičnih ćelija, rehabilitacije u banjskim uslovima, fizikalne terapije, neurorobotiku, tretmane u hiperbaričnoj komori, laboratorijske analize, specijalističke i kontrolne preglede, medikamente, suplemente, radiološku dijagnostiku, kupovinu medicinskih aparata, medicinskog potrošnog materijala i ortopedskih pomagala i servisiranje istih, troškove prevoda medicinske dokumentacije kao i za putne troškove i smeštaj.

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Nataliji, tako što će poslati SMS sa brojem 77 na 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem e-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a

Cena SMS-a iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje. Mogućnost slanja SMS-a imaju korisnici MTS-a, Yettel, A1 i Globaltel mreže.

Fondacija „Budi srećan“

Pomozimo Nataliji!

Dinarski račun: 160-505644-30

Devizni račun: 00-540-0002728.9

IBAN: RS35160005400002728998

SWIFT-BIC/DBDBRSBG

Skeniraj i doniraj: NBS IPS QR kod

Fondacija „Budi srećan“