Omogućimo Zorici, devojčici sa SMA 1, da ima potrebna sredstva za lakši život

Vesti 25. jan 202321:431 komentar
Izvor: Humanost bez granica

Zorica Dragojlović rođena je 2015. i već u prvih par meseci bolest se ispoljila, pa nikada nije sela ili samostalno napravila bilo koji pokret.

Bolest joj je oduzela mogućnost samostalnog disanja, gutanja i mogućnost govora. Zoka je najstarija devojčica sa SMA tip 1 u Srbiji, koja je još uvek živa zahvaljujući respiratoru i svim drugim aparatima koji su joj od životnog značaja, kao i fizikalnoj terapiji, koju već sedam godina sprovodi u kućnim uslovima.

Pročitajte još:

Zoka je mentalno očuvana i sve razume, ali je vezana za krevet i u potpunosti zavisi od majke.

Sredstva su potrebna za Zokin lakši život, za medicinska pomagala, za kupovinu aparata ako se neki pokvari, a ne može se popraviti, medicinski materijal, servisiranje aparata, banjsko lečenje, rehabilitacije, ortopedska pomagala, fizikalnu u patronaži, navodi se na sajtu fondacije Humanost bez granica.

Majka Ljiljana je samohrani roditelj i žive od tuđe nege i pomoći što nije dovoljno ni za njen potrošni medicinski materijal, pa ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu Zorici, tako što će poslati SMS sa brojem 84 na 2407.

Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj, internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a.

Cena SMS-a iznosi 200 dinara. PDV se ne naplaćuje.

Komentari

Vaš komentar