Ponoš: Od sporazuma opozicije ne može biti štete, videćemo koliko će biti koristi

Vesti 23. sep 202313:11 3 komentara
Marina Pupavac/N1

Zdravko Ponoš, lider stranke Srbija Centar pozdravio je sporazum koji su potpisale parlamentarne stranke koje organizuju protest jer predstavlja doprinos boljoj klimi na opozionoj sceni.

“Od toga ne može biti štete, a koliko će biti koristi zavisi koliko u to veruju oni koji su staali iza tog papira”, rekao je Ponoš.

Smatra da je dogovor o tehničkoj saradnji moguć u celoj opoziciji pa i sa strankama desnice. Bez obzira što, kako kaže ima „podrozenje“ prema rukovodstvima nekih stranaka, nema prema njihovim biračima i veruje da će se iskreno boriti za očuvanje izbornih rezultata na terenu. Podsetio je da SRCE ima dogovor o zajedničkom delovanju sa Demokratskom strankom, strankom Zajedno i Rumunskom partijom koji je mnogo dublji jer podrazumeva zajedničke akcije, a ne samo nenapadanje.

Kada je u pitanju situacija na Kosovu Ponoš je naveo da oko 2000 srpske dece manje upisano u škole ove godine jasno pokazuje da dolazi do masovnog iseljavanja Srba.

„Najpre upisuju decu u škole u centralnoj Srbiji, pa se sele cele porodice. Ne veruju naravno Prištni, ali ni Beogradu ni međunarodnim akterima da će situacija biti bolja. Njima život potvrđuje da postoji neka vrsta prećutne saglasnosti režima u Prištini i u Beogradu, ali i međunarodnih aktera oko teze da kad nema Srba nema ni problema. To postojaje surova realnost za Srbe na Kosovu“, rekao je Ponoš.