Ponoš: Režim zataškava potrese u BIA, dok stižu dojave o bombama u školama

Vesti 19. maj 202220:47 > 21:0513 komentara
Nova.rs/Goran Srdanov

Predsednički kandidat koalicije Ujedinjeni za pobedu Srbije Zdravko Ponoš rekao je da opozicija ne bi smela da napravi niti jedan gest koji bi aktuelnoj vlasti dao vetar u leđa. On se, u intervjuu za dnevni list "Nova", osvrnuo na svoju raniju izjavu da je šef srpske države Aleksandar Vučić obećao da će uvesti sankcije Rusiji nakon izbora, uz ocenu da on sada kupuje vreme i meri temperature javnog raspoloženja.

Povezane vesti

„Preko medija priprema javnost šireći strah od teških i najtežih vremene koji su ispred nas. Kad se taj strah i jeza dovoljno primi, izaći će sa političkim odlukama koje bi njegovo glasačko telo teško prihvatilo prošli mesec“, objašnjava sagovornik „Nove“.

Na pitanje kako vidi ocene da Vučića ne bi trebalo napadati, ukoliko odluči da se okrene ka Zapadu, Ponoš je odgovorio da iznuđeni spoljnopolitički potezi, sami po sebi, neće doneti promenu načina vladanja, niti će uvesti Srbiju u red demokratskih zemalja.

„Ovaj režim je toliko unesrećio Srbiju za ovih deset godina tako da ne vidim prostor za oprost greha šta god da uradi. To ne treba očekivati od Vučića i od SNS. Opozicija ne treba da uradi ni jedan gest koji ovom režimu daje vetar u leđa. Dobro znamo s kim imamo posla. Imamo posla sa režimom koji, između ostalog, ima kapacitet da čak i u nerežimskim medijima zataška informacije o aktuelnim potresima o Bezbednosno informativnoj agenciji. I to u vreme kad nam decu izvode iz škola zbog dojava o postavljenim bombama. Govorimo o režimu koji ne preza da odgovornosti za situaciju u koju je uveo zemlju i koju sad želi da podeli i sa Sinodom Srpske pravoslavne crkve, pokušavajući da vladika napravi svoje komesare“, kaže Ponoš.

Komentari

Vaš komentar