Ponoš: Vučić parolu “ne dam Kosovo” zamenio sa “ne dam prelaznu vladu”

Vesti 04. jun 202320:46 0 komentara
N1

Lider pokreta Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš izjavio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić parolu “ne dam Kosovo” zamenio parolom “ne dam prelaznu vladu”.

“Kosovo je dao. Trebalo je da sačuva Kosovo, a da pristane na prelaznu vladu. Nudi svoj život u zamenu za prelaznu vladu. Niko mu to ne traži. Šta će kome njegov život”, rekao je Ponoš, saopšteno je iz pokreta SRCE.

Na osnivačkoj skupštini gradskog odbora pokreta Srbija Centar u Leskovcu, Ponoš je izjavio da je “Srbija posle dugo vremena konačno na dobrom putu”.

“Tome je nažalost prethodila tragedija koja je ukazala da smo kao društvo dotakli dno. Društvo se prenulo iz obamrlosti i pokrenuo se narodni protest. Režim je ostao u svom svetu, samo još oholiji, bahatiji i nesposobniji, a vrhunac nesposobnosti pokazao je načinom na koji je prisilno prevremeno okončao školsku godina”, kaže Ponoš.

On je rekao da se stvati menjaju i da je pre dve nedelje Vučić učesnike protesta nazvao hijenama i lešinarima, a pre nedelju dana, „nakon što je propao režimski kontramiting i održan veličanstven narodni protest pod kišobranima, režim počinje da shvata da mu stvari izmiču kontroli i nudi dijalog“.

„Posle najnovijeg protesta Vučić poziva na zajedništvo u borbi protiv inflacije i obećava da će ponovo da ujutro prima građane na razgovor. Nema on više dovoljno jutara na raspolaganju za razgovor. Posle narednog mitinga možemo da očekujemo da će da obeća da će ponovo uhapsiti Miškovića samo da bi vratio vreme”, naveo je Ponoš.

Protest je dobio na vitalnosti uključivanjem javnih koji su stali uz narod, kaže Ponoš i pita “gde su sportisti, da li se nisu oglasili zato što se njih ne tiče ono što je narod izvelo na ulice ili im više znači to što imaju da izgube nego onima koji su stali uz svoj narod”.

Ponoš kaže da je vlast počela da se drobi “da mnogi iz vrhuške gledaju da se evakuišu, a da je sitna boranije razočarana. Uz režim su ostali samo mali gebelsi iz jutarnjeg programa TV Pink i mladi diplomci SNS akademije”.

Što se tiče stranog faktora, zatečeni su, smatra Ponoš, ali im je” jasno da Vučić više ne može da im bude garant stabilokratije u Srbiji, a to znači garant lažne demokratije i funkcionalne investicione korupcije. Stranci ne daju Vučiću brze izbore jer im treba da završi ono što je obećao, a svi znaju da mu vreme curi”.

Ponoš smatra da će režim pokušati da “pravi kozmetičke ustupke, kupuje vreme, peca alavu opoziciju i rotira poslušnike”, ali da to neće izvesti zemlju iz krize.

Po njemu, prvi korak za izlazak iz krize mora da bude bezuslovno ispunjenje zahteva protesta, drugi korak je formiranje prelazne vlade, treći korak je održavanje izbora u regularnim uslovima, kaže lider pokret SRCE.

Za predsednika gradskog odbora Srbija centar u Leskovcu izabana je prof. istrorije Bojana Stefanović. Učesnicima skupštine obratili su se članovi predsedništava SRCE prof. dr. Dragan Delić, prof. dr Slobodan Cvejić, prof dr Duško Lopandić i dr. Mihajlo Brkić.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!