Ponoš: Vučić pokušava da obesmisli parlament, razmisliti o bojkotu

Vesti 05. feb 202320:5052 komentara
Tanjug/ Zoran Žestić

Kao što je obesmislio Vladu, koja je "grupa saksija", predsednik Srbije Aleksandar Vučić sada pokušava da obesmisli parlament, sve po modelu "Marijan Rističević", jer poslanici Srpske napredne stranke pokušavaju da se ponašaju kao Rističević, izjavio je predsednik pokreta Srce Srbije (SRCE) Zdravko Ponoš, a prenosi taj pokret u saopštenju. Ponoš je ocenio da je vreme da parlamentarna opozicija razmisli o opstrukciji rada parlamenta u ovakvim uslovima.

Ponoš je, na osnivačkoj skupštini opštinskog odbora SRCE u Staroj Pazovi rekao da je Vučić svojim dvodnevnim performanskom u Skupštini napravio cirkus, kako bi pokazao da je vladar u zemlji, a uz „sasluženje dvorskih luda“, da bi na osnovu toga vodio zemlju i obesmislio demokratiju.

„Pokazao je da mu ne treba Vlada, za ministre nije bilo mesta ni na galeriji, a Skupštinu je izvrgnuo ruglu, kako bi pokazao kako je ona prethodna, jednostranačka SNS bila umivenija. Njemu Skupština treba samo kao pokriće i da pruži formalni legitimitet njegovoj samovolji“, dodao je Ponoš, navodi se u saopštenju.

„Poslanici vlasti pokušavali su da slede model ponašanja koji personalizuje Rističević i bili su uglavnom uspešni. Drugi model ponašanja je onaj Vladete Jankovića čemu je težio dobar deo poslanika opozicije. Nije lako dostići visine kao Janković, ali ni dubine kao Rističević“, ocenio je Ponoš, a prenosi SRCE.

Ponoš je sugerisao da je vreme da parlamentarna opozicija razmisli o opstrukciji rada parlamenta u ovakvim uslovima.

„Treba razmisliti o bojkotu rada“, poručio je Ponoš, koji je naglasio da će SRCE i dalje nastojati da bude konstruktivno prema kolegama iz opozicije i bezrezervan protivnik vlasti.

„SRCE neće podržati ništa što dolazi od ovakve vlasti. Nije tema tzv, sporazum koji nije ni predstavljen Skupštini, tema je Vučić i njegov režim. Ništa dobro Srbiji neće doneti ni jedan papir iza kojeg stoji Vučić i i njegova praksa privatizovanja državnih poslova i tajnih dogovaranja“, piše u saopštenju.

Ponoš je sugerisao parlamentarnoj opoziciji da bi, zbog toga, trebalo da razmisli o bojkotu rada Skupštine, jer je raniji bojkot izbora „zažuljao“ vlast.

On je poručio da SRCE, i da je u parlamentu, ne bi išla na konsultacije kod Vučića o bilo čemu, i da ceni što parlamentarna opozicija nije to učinila.

Ponoš je ocenio da je ono što je viđeno tokom dva dana zasedanja Skupštine gde se Vučić obraćao bio cirkus, a da neki iz opozicije nisu ni bili svesni da učestvuju u nečem što je režirano, dok su neki bili svesni ali da su pokušali da urade što je moguće.

Komentari

Vaš komentar