Ponoš: Zapadne sile tolerišu ostanak Vučića na vlasti zbog litijuma

Vesti 22. jun 202422:20 46 komentara
N1

Predsednik stranke Srbija centar (SRCE) Zdravko Ponoš izjavio je da, nakon junskih izbora, mogućnost kopanja litijuma u Srbiji dobija na ubrzanju, što je jedan od razloga zbog kojeg zapadne sile tolerišu izbornu krađu i ostanak Aleksandra Vučića na vlasti.

Aleksandar Vučić nakon izbora ima brisan prostor da se kopa litijum. Obećanje da je to velika šansa za bolji život i blagostanje ne stoji. Biće da je dogovoreno i potpisano da se u Srbiji kopanje isplati, a to znači da je nebezbedno. Niko ne zna šta je tačno potpisano, što znači da je verovatno napravljen takav dogovor da to bude isplativo, a ne bezbedno po životnu sredinu“, rekao je Zdravko Ponoš na Osnivačkoj skupštini gradske organizacije stranke SRCE u Kikindi.

On je, kako se navodi u stranačkom saopštenju, dodao je vlast SNS po meri interesa stranih moćnika, a da tim moćnicima i ovakvoj vlasti treba i odgovarajuća opozicija.

Pročitajte još:

„Odgovara im nekvalifikovana, alava i potkupljiva opozicija, kao i ona koja se dodvorava stranim ambasadama, ali i opozicija koja u stvari to nije. Ne treba im opozicija koja je spremna da podmetne leđa za opšti i javni interes bez razmišljanja da li će od toga imati neke koristi“, ocenio je Ponoš.

Prema njegovim rečima, „Srbija nije na dobrom putu“, a za Srbiju je najbolji put Evropska unija.

„Kakva god ona bila, sa svim svojim slabostima, to je najbolji projekat našeg vremena. Ništa drugo i nije opcija za deo sveta kome pripadamo“, zaključio je Ponoš.

Za predsednika GrO Srbija centar Kikinda izabran je Luka Lukić, navodi se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare