Ponovljeni zahtevi protesta, organizatori kažu: Spremni smo da blokiramo Srbiju

Vesti 19. maj 202318:53 5 komentara
N1

Organizatori su na početku protesta ponovili zahteve i rekli da su "jasni".

„Zahtevamo zaustavljanje promocije nasilja u javnom prostoru, to podrazumeva momentalnu smenu svih članova REM, hitno ukidanje emitovanja rijaliti programa i emisija koje promovišu nasilje, agrediju, nemoral na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, zabranu štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju, objavljuju lažne vesti i krše novinarski kodeks“, rekla je Jelena Mihailović, jedna od majki iz Pećinaca.

Još jedan od zahteva je, kaže, „oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pink i TV Hepi“.

„Zahtevamo institucionalnu odgovornost, a to znači smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, šefa BIA Aleksandra Vulina i usvajanje ostavke ministra Branka Ružića. Pošto danas do 18h nisu ispunjeni zahtevi ovog protesta, ja okupljene građane proglašavam narodnom skupštinom“, rekla je ona, a okupljeni su uglas vikali „Vučiću ostavka“.

Ona je na početku protesta rekla da žele da „žive bez straha u svojoj zemlji“.

Pročitajte još

„Ovde smo jer hoćemo Srbiju bez nasilja, zar to nije svima jasno. Nijedan od ovih ciljeva nije moguć bez institucija koje funkcionišu, oni koji vode zemlju i imaju apsolutnu vlast, a samim tim i apsolutnu odgovornost, ne žele da čuju zahteve ovog protesta, ne smemo da im dozvolimo da se igraju sa životima naše dece i ove zemlje“, rekla je ona.

Ona je rekla da su „njihovi zahtevi jasni“.

Na kraju je dodala da su „spremni da blokiraju Srbiju“ i pozvala okupljene na blokadu Gazele i Brankovog mosta.

„Jer Srbija mora da stane da bi oni otišli“, kaže ona.

Okupljeni građani su nakon govora Jelene Mihailović uzvikivali „Vučiću ostavka“ i „Vučiću odlazi“.

Ona ih je pozvala da podizanjem prethodno podeljenih zastava „glasaju“ za – smenu ministra Gašića, ukidanje rijalitija, ukidanje nacionalne frekvencije TV Pink i TV Hepi…

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare