Dojave o bombama širom Beograda – na mostovima, u tržnim centrima…

Vesti 16. maj 202214:16 > 17:03175 komentara
beograd most na adi tc galerija panorama
N1

Nakon pretećih dojava o postavljenom eksplozIvu u beogradskim osnovnim školama, stigla je nova pretnja - postavljene bombe na mostovima u Beogradu, u tržnim centrima, ZOO vrtu, restoranima, železničkoj stanici, prenosi Blic.

Kako se navodi, među lokacijama su Brankov most, Most Gazela, Novi železnički most, Most na Adi, Pančevački most, Narodni muzej, Delta Citi, TK „Zmaj“, Ada Mall, Tržni centar Stadion, Tržni centar Konjarnik, Beogradski zoološki vrt, Javni akvarijum i tropikarijum, McDonald’s Bežanijska kosa (Partizanske avijacije, Beograd), Evrodom beogradski aerodrom, Glavna stanica Beograd, Predsednikova kuća, Gradsko veće, Svaka elektrana, Svaki objekat za prečišćavanje vode, ruska ambasada.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da je stigla dojava da su postavljene bombe u svim pogonima vodovoda, javljaju Novosti.

Na adresu Tržnog centra Stadion u Beogradu stigla je dojava o podmetnutoj bombi, gde je zakazana utakmica fudbalera Voždovca i Partizana u Super ligi Srbije.

Više javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je da je u toku intenzivan rad na otkrivanju izvršilaca krivičnih dela u vezi sa lažnim dojavama o bombama koje stižu svakodnevno na veliki broj adresa u Beogradu i drugim gradovima širom Srbije, javlja Fonet pozivajući se na Novosti.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Višim javnim tužilaštvom u Beogradu intenzivno istražuju ove slučajeve, a u rad je uključeno i Posebno odeljenje za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva.

Kako se navodi, zbog velikog broja dojava o bombama, svi raspoloživi kapaciteti kontradiverzionih jedinica MUP angažovani su na pregledu objekata i ustanova na čije su adrese upućene dojave, koje su do sada sve bile lažne i, kako se sumnja, usmerene na izazivanje panike i uznemirenje građana.

Prethodno je u 21 osnovnu školu, pre početka popodnevne smene, stigla dojava o bombama.

Mejl sa obaveštnjem je poslat sa iste adrese, kao i jutros kada je ista poruka stigla u 97 osnovnih škola, piše Blic.

Zbog dojava je otkazana i nastava u popodnevnoj smeni u većini škola, a časovo će se odvijati onlajn.

Podsećamo, veliki broj osnovnih škola u Beogradu, njih 97, kao i pojedine srednje škole, jutros je dobilo dojave o bombama, saopštilo je Ministarstvo prosvete. Nakon detaljnih provera većine škola, utvrđeno je da su dojave bile lažne.

Komentari

Vaš komentar