Ponovo dojave o bombi u školama u Beogradu

Vesti 08. jun 202207:16 > 14:35 72 komentara
Ilustracija / N1

Osnovne i srednje škola u Beogradu ponovo su dobile dojave o postavljenoj bombi. Dojave su upućene putem mejla a policija je na terenu, rečeno je u MUP-u. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da je zbog dojava o bombama u više od 300 škola otkazana prepodnevna nastava. Iz Ministarstva prosvete saopštili su ranije da su preteće poruke stigle na mejl adrese 148 osnovnih i 66 srednjih škola u Beogradu.

Kako saznaje N1, dojave o bombama poslate su na adrese više škola na Novom Beogradu, između ostalih, osnovnim školama „Laza Kostić“ i „Ivan Gundulić“, kao i osnovnim školama „Jovan Popović“ na Karaburmi i „Vladimir Rolović“ na Petlovom brdu.

Deci i roditeljima je rečeno da će nastava biti održana onlajn.

Dojava je stigla i u vrtić „Fića“ u beogradskoj opštini Vračar, gde je roditeljima javljeno da danas ne dovode decu u boravak.

Preteće poruke su stigle i u neke srednje škole u kojima je danas trebalo da bude organizovano polaganje mature, test iz srpskog jezika.

Pogledajte šta je za N1 rekao Darko Eger, direktor OŠ Kneginja Milica:

Vesić: Dojave u 174 osnovne i 97 srednjih škola

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić naveo je da su, po podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, primljene anonimne dojave u 174 osnovne škole i 97 srednjih, kao i u 78 isturenih odeljenja osnovnih škola i u 42 specijalne škole, preneo je Beoinfo.

Prema Vesićevim rečima, policija je na terenu i vrši provere, a prva smena nastave u svim školama je otkazana.

Naglasio je da deca, nastavnici i profesori potpuno bezbedni, a da roditelji „mogu da budu mirni“.

Ministarstvo: Objekti evakuisani

Ranije danas, Ministarstvo prosvete saopštilo je da su dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi, u tom trenutku, stigle su na mejl adrese više od 200 osnovnih i srednjih škola u Beogradu.

Kako su rekli, prema ranije utvrđenoj proceduri, objekti su evakuisani, a učenici će biti vraćeni na nastavu kada se utvrdi da je to bezbedno. Ekipe MUP-a su na terenu i vrše pregled objekata.

O načinu organizovanja časova i povratku na neposrednu nastavu, škole obaveštavaju učenike i njihove roditelje putem redovnih kanala komunikacije, dodali su.

Prethodnog dana, dojave o postavljenim bombama onemogućile su nastavu u nekoliko škola u Nišu i Kragujevcu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare