Ponovo protest u Krnjači, predsednik uverava – čeka se finansiranje EIB-a

Vesti 01. apr 202313:04 > 13:17 45 komentara

Stanovnici Krnjače organizovali su blokadu Zrenjaninskog puta zbog neispunjenih obećanja u vezi sa izgradnjom kanalizacione mreže na levoj obali Dunava.

Stanovnici su prvu blokadu organizovali 11. marta ove godine, a do sada je prikupljeno više od 1.000 potpisa za rešavanje problema kanalizacije.

„Do danas nismo dobili ni jedan odgovor, niti je ovaj višegodišnji problem rešen“, rekao je za agenciju Fonet stanovnik Krnjače Dušan Marković.

On je dodao da je reč o trećoj blokadi i da im je cilj da skrenu pažnju nadležnima da hitno mora da se reši pitanje fekalne i kišne kanalizacije na levoj obali Dunava.

Prema njegovim rečima, obećanja za izgradnju kanalizacione mreže, bila su samo deo predizbornih obećanja.

Odgovarajući na pitanje N1 o protestu i kanalizaciji u Krnjači, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se čeka finansiranje Evropske investicione banke.

„Čekaćemo još tri meseca i ako oni to ne budu uradili, ići ćemo na budžetsko finansiranje“, kazao je Vučić.

Vučić se još 2019. „obavezao“ da će kanalizacija biti izgrađena

Podsetimo, predsednik Vučić je još 2019. godine, prilikom posete Borči, najavio da će od marta 2020. početi izgradnja kanalizacije za naselja na levoj obali Dunava.

„Došao sam da se obavežem za Borču, Ovču, Krnjaču i Kotež, dao sam nalog i po hitnom postupku radi se projekat za izgradnju kanalizacione mreže, do kraja januara da se završi projektna dokumentacija, a početkom marta krećemo u izgradnju kanalizacije“, rekao je tada Vučić.

Predsednik je tada rekao i da je to „preskupa investicija“, ali da država ima više novca nego ranije.

„Znam da ste čekali na to 50, 60 godina i došao sam da vam kažem šta će biti uređeno, a vi posle sudite šta sam govorio“, dodao je.

Komentari (45)

Vidi sve komentare