Ponovo tuča u SNS, ponovo intervencija policije, a dan posle – ćutanje

Vesti 14. mar 202319:20 4 komentara

U Nišu su se sinoć ponovo fizički sukobili naprednjaci, u sedištu stranke, i ponovo je intervenisala policija. Dan posle incidenta, zabeleženog i na snimku koji je dostavljen N1 - ćutanje na svim nivoima. Nezvanično, jedan funkcioner hteo je da otme zapisnik sa unutarstranačkih izbora - zato što gubi. Drugi je - želeo da ga spreči.

Sastanak u holu Mesne zajednice Medijana u Ulici Branka Miljkovića – napeto od početka jer su se sabirali glasovi naprednjaka za rukovodstvo mesnog odbora. Problem je nastao oko zapisnika, kada je došlo do ozbiljnijeg koškanja i guranja, što se na snimku i vidi.

Policiji u Nišu i MUP zahtev za informacije o incidentu poslat je još sinoć. Danas kažu – u proceduri je. Dok god ta procedura bude trajala, javnost ostaje uskraćena za zvanične podatke o još jednom u nizu incidenata unutar vladajućih u Nišu, u jednom od najvećih opštinskih odbora SNS u zemlji.

„Sinoć je bio samo jedan od mnogih primera. Imali smo nešto pre Nove godine jednu tuču, bilo je serija paljenja automobila, ne samo funkcionerima, nego i pripadnicima MUP, ako se ne varam“, kaže Srđan Nonić iz Niške inicijative.

Svađe i ozbiljni sukobi su se iz stranačkih prostorija niških naprednjaka često selili u javni prostor i – nišku policiju. Osim fizičkih obračuna, javnost pamti skandaloznu prepisku između dvoje visokih funkcionera – direktora Kliničkog centra Zorana Perišića i gradonačelnice Dragane Sotirovski. Pljuštale su na račun Sotirovski najdirektnije optužbe za korupciju u vezi sa dozvolama, priključenju na vodovodnu mrežu i slično.

„Ne zna se tačno ni koliko struja imaju, kažu tri, četiri, pet struja imaju. Jedni lobiraju za jednog u jednoj situaciji, drugi za drugog, tako da je to jedno opšte rasulo“, kaže Nonić.

Incident usred hola Mesne zajednice Medijana desio se u ponedeljak posle 18 sati, kada je u zgradi bilo dosta dece i roditelja, jer Mesnu zajednicu zakupljuju folklorna i sportska društva. Dan kasnije, izvori iz niškog odbora naprednjaka govore da je ovo samo mali deo onoga što se zapravo u stranci dešava – od pretnji na kućnom pragu, do ucenjivanja na poslu i mobinga.

„Svi ti ljudi koji su bili akteri toga unutra su radnici javnog sektora Grada Niša“, tvrdi Nonić.

Jedna od glavnih naprednjakinja – gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, izbegla je novinare u Gradskoj kući, iako je – pre nego što su joj se stranačke kolege potukle, iz njenog kabineta uredno stigao poziv na podelu auto-sedišta za bebe, gde se nije pojavila. Na sastanku sa građanima koji imaju problem sa strujom je bila, ali je prisustvo novinarima zabranila.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare