Popović: Beograd će se „raspadati“ dok vlada SNS, Šapiću svi krivi – osim njega

Vesti 28. sep 202220:49 5 komentara

Predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) i šefica odborničke grupe "Ujedinjeni" u Skupštini Grada Beograda Mila Popović rekla je gostujući u emisiji Iza vesti N1 da će Beograd biti isti dok je SNS na vlasti. "Beograd se raspada, ništa ne funkcioniše. Hvale se istorijskim budžetom, 1,12 milijardi evra, a ništa se ne gradi, pred desetak godina je bio 600 miliona, mogli su da izgrade 120 škola ili 300 vrtića, pare odlaze u nečije džepove, na korupciju, ostao je besmislen projekat jarbola, gondole", rekla je ona.

Dodaje da su Beograđani taoci SNS vlasti.

„Da se nešto dešava to je očigledno, Šapić je krenuo da smenjuje direktore čim je došao na vlast, postojale su priče da postoji sukob njih dvojice (Šapića i Vesića). Nismo glasali za osnivanje ta dva komunalna preduzeća. Pregrupisavanje neće dovesti ni do čega, treba neko da ga podseti da je njegova stranka osam godina na vlasti u Beogradu, oni su uveli taj haos, sutra će opet da menja nešto, to nema veze da li će se oni zvati Beli, ne pravi se tako red“, kaže Popović.

Povezane vesti:

Ona ističe da rebalans budžeta predstavlja kontinuitet vlasti.

„Isti projekti, to su klizni projekti, sele se iz rebalansa u rebalans, neki su neverovatno poskupeli, škola u Batajnici, koja kasni godinu dana, poskupela je 200 odsto, ulica u Zemunu 100 odsto, pijaca u Lazarevcu…“, kazala je i dodala da deluje da su svi ti projekti predizborna kampanja.

„Ovo je Skupština na kojoj smo imali 31 tačku, stavljeno je što više stvari, vidi se da se ništa ne menja, ali daje Šapiću mogućnost kako on nešto krucijalno menja, u funkciji predizborne kampanje, sigurni smo da će izbori biti u martu, spremamo se. On pravi otklon od SNS, on je bio nosilac liste, stalno govori da je Vesić nudio lažna obećanja. Ne vidim da on (Šapić)upravlja gradom, nista nije urađeno od kada je uzeo mandat. Kaže šta će uraditi, hajde da vidimo rokove, stalno su neke priče, na konferencijama za štampu, ljutnja na medije, stalno su mu drugi krivi, građani, mediji, opozicija, kaže da su građani krivi za stanje u javnom prevozu, samo on nije kriv. Ništa suštinski nisu uradili“, ocenila je Popović.

Kaže da u gradskoj skupštini opozicija dobro sarađuje, ali da je rano govoriti o zajedničkom nastupu na narednim izborima.

„Dobro sarađujemo sa Moramo, Demokratskom strankom, Narodnom strankom… Nalazimo se i sa Nadom, sa Dverima se konsultujemo, na prvoj sednici smo svi zajedno izašli, imamo dobru komunikaciju“, rekla je.

Popović je navela, povodom intervjua višestrukog silovatelja u Informeru, da taj list ne čita, kao in da taj intervju nije imala snage da pročita.

„Strašno je da se takve stvari objavljuju, žrtve se omalovažavaju, dovode u težak položaj. Znamo da su to novine pod kontrolom vlasti, ono što je dodatno strašno u svemu. Nisam mogla da odem na taj protest za sednice Skupštine Grada, postavlja se pitanje šta se dešava sa tim čovekom kada on izađe iz zatvora, da li postoji monitoring, da li država ima sistem resocijalizacije, od početka godine su ubijene 22 žene, to su strašne stvari“, kazala je sagovornica N1 i dodala da se, iako postoji Savet za rodnu ravnopravnost na nivou Republike, gde su žene iz svih političkih stranaka, očigledno suštinski ništa ne menja.

„Što se tiče nas, ta granica ne postoji, nikada nismo napadali nijednu ženu, očigledno sa druge strane da je to pomereno i da oni drugačije reaguju kada je neka od njihovih žena u problemu, a kada treba da budu solidarni onda nije tako. Nisam nimala živaca da pročitam taj intervju, ne bi me čudilo da se taj čovek pojavi u rijalitiju“, kazala je.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare