Popović: Dobro je što je zaustavljen fantomski projekat javnog rečnog prevoza

Vesti 23. jul 202214:094 komentara
N1

Dobro je što je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić zaustavio fantomski projekat javnog rečnog prevoza koji je trebalo Beograđane da košta neverovatnih 400 miliona evra. Postavlja se pitanje zašto se kao odbornik Skupštine grada Beograda nije pobunio kada je gradski parlament 21. decembra 2021. godine glasovima odbornika SNS i SPS usvojio takvu odluku", izjavila je predsednica gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Mila Popović.

„Šapić bi Beograđanima mogao da objasni i šta sada misli o javnom rečnom prevozu njegov gradski menadžer Miroslav Čučković koji je još 2019. pomovisao ovaj projekat i čak se zalagao da se kupi neki čudan morski hidrogliser proizveden u Rusiji“, naglasila je Popović.

Povezane vesti:

Kaže da je nemoralno da danas Šapić kritikuje odluke kojima se nije usprotivio, a da se pri tome čak i ne izvini Beograđanima.

„Ima pravo da kaže da je pogrešio, ali mora da objasni zašto je ćutao kada su se štetne odluke donosile, da li iz neznanja ili je bio primoran na to“, navodi u izjavi Mila Popović.

Kako se navodi, Stranka slobode i pravde Beograd je odmah po donošenju odluke, u decembru 2021. godine tražila da se zaustavi ovaj fantomski projekat koji bi Beograđane koštao 400 miliona evra, a dobili bismo, kako su rekli, spor, preskup i nefunkcionalan javni rečni prevoz jer delovi Beograda za njega nisu spremni pošto ne postoje saobraćajne pristupnice koje bi brodove povezivali sa drugim vidovima saobraćaja.

„Sa druge strane posao je tada dodeljen firmi „Beo reka“ koja je osnovana nekoliko meseci pre raspisivanja tendera, i naravno nema nikakvo iskustvo u ovoj vrsti posla. Šapiću nije smetalo ni kada su njegove stranačke kolege koristile i fotografije fantomskog rečnog prevoza u planovima u toku kampanje. Zato duguje objašnjenje Beograđanima i zato nije dovoljna samo izjava da odustaje“, naglasila je Mila Popović.

Komentari

Vaš komentar