Popović: Država pokazala da je jača od mafije

Vesti 08. feb 202113:116 komentara
N1 (arhiva)

Hapšenjem kriminalne grupe Veljka Belivuka država je pokazala odlučnost, snagu i posvećenost izgradnji vladavine prava i zaštite ustavnog poretka Republike Srbije, navodi se u saopštenju Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića.

Povezane vesti:

Dalje u saopštenju se kaže da je borba protiv organizovanog kriminala koju je pokrenuo predsednik Aleksandar Vučić, deo državne politike da Srbija postane uređena, sigurna i pravna država u kojoj se ustavna prava građana poštuju, a institucije efikasno sprovode svoje nadležnosti.

„Današnja sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, posvećena borbi za konačno slamanje organizovanog kriminala u Srbiji, snažna je i nedvosmislena poruka da nijedan kriminalac i kriminalni klan u Srbiji ne mogu da budu jači od države. To je istovremeno poruka da je naša država posvećena stvaranju povoljnog ambijenta za nove investicije koje znače nova radna mesta i bolji život građana“, stoji u saopštenju Ministarstva.

„Ekonomski razvoj jedino je moguć u državi u kojoj svako ko je prekršio zakon mora da odgovara pred tim istim zakonom“.

Na kraju se dodaje, da ovaj konačni udarac zadat mafiji u Srbiji, pokazuje da Srbija, posle godina slabljenja i ekonomskog propadanja, ima jasan cilj i perspektivu da postane prosperitetno evropsko društvo koje baštini izvorne evropske vrednosti, kao što su vladavina prava, očuvanje bezbednosti i garantovanje sigurnosti kapitala i svojine svakog pojedinca.

Komentari

Vaš komentar