Popović: Najvažnija poruka je što odbornici vlasti nisu dali podršku Šapiću

Vesti 05. dec 202209:24 3 komentara
N1

Šefica odborničke grupe "Ujedinjeni" u Skupštini Beograda Mila Popović ocenila je da je najjača poruka sednice gradskog parlamenta na kojoj se raspravljalo o smeni gradonačelnika Aleksandra Šapića ta što su se odbornici vlasti uzdržali od glasanja, odnosno nisu glasali da daju podršku svom gradonačelniku.

Povezane vesti

„Inicijativa za razrešenje Aleksandra Šapića je pokrenuta uz sasvim poznatu činjenicu da vlast ima većinu, odnosno 59 od 110 odbornika. Njen osnovni cilj je bio da natera Srpsku naprednu stranku i Socijalističku partiju Srbije da javno kažu da li podržavaju jasno kršenje zakona ili ne“, rekla je Popović za list Danas.

Po njenim rečima, odbijajući da smene gradonačelnika koji je prekršio zakon nelegalnom nadogradnjom kuće, „saopštili su Beogradjanima da je za njih tako nešto prihvatljivo“.

Upitana da li veruje da će doći do novih beogradskih izbora na proleće, odnosno toga da predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić ispuni to „obećanje“, Popović kaže da je aktuelna vlast loša za Beograd i da „ne postoji drugo rešenje osim vanrednih izbora tokom naredne godine“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare