Popović sa Bocan Harčenkom: Srbija posvećena razvoju još čvršćih veza sa Rusijom

Vesti 30. avg 202213:21 7 komentara
Miloš Perić/Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenad Popović sastao se sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom i tom prilikom istakao da je Srbija posvećena razvoju još čvršćih političkih i ekonomskih veza sa Rusijom u budućnosti.

Kako se navodi u saopštenju Popovićevog kabineta, na sastanku je razgovarano o svim segmentima rada srpsko – ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju.

Popović je naveo da su odlični politički odnosi dve zemlje, kao i bliski lični odnosi predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina, garant razvoja najbolje ekonomske i privredne saradnje Srbije i Rusije, „što je rezultiralo najpovoljnijom cenom gasa za Srbiju, a koja omogućava Srbiji da zimu dočeka spremnija nego druge zemlje u Evropi“.

Ministar je zahvalio Bocan-Harčenku na principijelnoj podršci koju Rusija pruža Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta po pitanju Kosova i na tome što sa velikom pažnjom prati trenutnu situaciju na Kosovu i Metohiji.

Popović je ponovio stav Vlade Republike Srbije da Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji.

Bocan-Harčenko je potvrdio posvećenost Rusije jačanju saradnje sa Srbijom u svim segmentima bilateralnih političkih i ekonomskih odnosa.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare