Popović: Šapić da kaže gde je nestalo 10 miliona € za tablete

Vesti 22. jul 202211:2822 komentara
N1

"Vesić je u avgustu prošle godine rekao da su tableti za osnovce koštali 5,5 miliona evra, a gradonačelnik Aleksandar Šapić nam je pre neki dan priznao da su koštali 15 miliona evra. Ali ni tu nije kraj jer je Nedeljko Radosavljević, direktor Kancelarije za mlade Beograda, cenu tableta za osnovce proglasio za državnu tajnu", navodi Mila Popović iz Stranke slobode i pravde, objavljujući dokument do koga je došla.

tableti državna tajna
SSP

„Krajnje je vreme da neko Beograđanima objasni gde je nestalo 10 miliona evra ili je i to državna tajna“, rekla je ona.

Popovićeva navodi da je SSP pre osam meseci postavila pitanje gradskim vlastima koliko su koštali tableti koji su deljeni osnovcima u Beogradu. „Pitali smo i zašto ugovor nije dostupan javnosti. Nakon osam meseci i to tek nakon što smo se žalili Povereniku za informacije od javnog značaja, stigao je odgovor od Kancelarije za mlade Beograda u kom se kaže da nam neće dati informacije jer je reč o sada već čuvenoj državnoj tajni. Dopis je potpisao Nedeljko Radosavljević za koga su mediji govorili da je Vesićev Neđa koji je tokom izborne kampanje trebalo da donese 2.000 evra jednom čoveku u Marinkovoj bari“, navodi Popovićeva.

Povezano:

SSP je javno upitala Aleksandra Šapića:

– Koliko su tableti koštali?
– Gde je nestalo 10 miliona evra i ko je za to odgovoran?

– Kada podnosi krivičnu prijavu protiv odgovornih?

Ukoliko ne kaže javno ove podatke i ne pokrene krivične postupke, Aleksandar Šapić dokazuje da on samo po medijima glumi ulogu „dobrog policajca“ da pokrije tragove svojih prethodnika čiju politiku samo nastavlja, zaključila je Mila Popović koja je predsednica Gradskog odbora SSP Beograd i šefica odborničke grupe „Ujedinjeni“ u Skupštini Grada Beograda.

Komentari

Vaš komentar