Popović: Šapić saučesnik jer je znao za snimak, tražimo ostavku

Vesti 12. apr 202312:41 4 komentara

Šefica odborničke grupe Ujedinjeni u Skupštini grada Beograda Mila Popović ocenila je da je gradonačelnik Aleksandar Šapić saučesnik jer je znao za snimak u kome njegov šef kabineta Nenad Milanović kompaniji "Kentkart" nudio nameštanje tendera u zamenu za raskid postojećeg ugovora i zatražila Šapićevu ostavku.

„Šapić je čuo ovaj snimak, a nije reagovao. On je saučesnik. Ako ne budu reagovali ni odbornici većine u Skupštini grada, oni i sami postaju saučesnici u nameštanju tendera“, rekla je Popović novinarima ispred Skupštine grada.

Ona je zatražila da se o tom „nedvosmislenom dokazu korupcije“ oglase tužilaštvo, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević, poverenica Srpske napredne stranke za Beograd i premijerka Srbije Ana Brnabić, kao i predsednik te stranke Aleksandar Vučić, jer je Šapić potpredsednik SNS i bio je njihov kandidat za gradonačelnika.

Pročitajte još

„Stranka slobode i pravde i odbornička grupa Ujedinjeni traži hitnu i neopozivu ostavku gradonačelnika Šapića. Ukoliko ne bude želeo da podnese ostavku, mi ćemo tražiti njegovu smenu“, rekla je Popović.

Dodala je da su podneli krivičnu prijavu protiv Šapića i Milanovića.

Ona je ponovila da SSP traži vanredne izbore u Beogradu jer „samo smena ove vlasti, smena ovog sistema može da pokrene Beograd da se razvija i kreće ka boljem“.

Direktor kompanije „Kentkart“, koja upravlja sistemom naplate karata u javnom prevozu Beograda, Veljko Vlahović izjavio je u utorak da je šef kabineta gradonačelnika Beograda Nenad Milanović ponudio predstavnicima te firme da će im „namestiti“ tender za novi posao, ako pristanu na sporazumni raskid ugovora.

„Milanović je na sastanku 9. marta ponudio da će namestiti, centrirati, buduću javnu nabavku ako pristanemo na raskid ugovora, a u suprotnom ulazimo u rat“, rekao je Vlahović.

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu saopštilo je danas da je formiralo predmet na osnovu tvrdnji turske kompanije „Kentkart“ i zatražilo potrebnu dokumentaciju od grada Beograda.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare