Porfirije sa Pičom: Dijalog doživljavamo kao jevanđelsku dužnost i misiju

Vesti 09. feb 202216:044 komentara
Izvor: SPC

Patrijarh srpski Porfirije i specijalni izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan Stjuart Pič razgovarali su o situaciji u Srbiji i regionu i iskazali obostranu podršku dijalogu, kako između crkava i verskih zajednica, tako i između svih ostalih političkih i društvenih strukutra, saopštila je SPC.

Dijalog doživljavamo kao jevanđelsku dužnost i misiju, jer kao hrišćani svakog čoveka vidimo kao brata, kao bližnjeg, i stoga smo uvek spremni na dijalog, poručio je patrijarh Porfirije.

Kako je saopšteno, poglavar SPC je podsetio da svestrani razvoj srpsko-britanskih odnosa posebno učvršćuje srdačan odnos koji tradicionalno postoji između SPC i Anglikanske crkve.

Prijemu su prisustvovali ambasadorka Velike Britanije u Srbiji Šan Meklaud, politički savetnik u Ambasadi Velike Britanije u Beogradu Srđan Gligorijević i šef kabineta patrijarha, episkop marčanski Sava, dodaje se u saopštenju.

Pič se juče u Beogradu sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, sa kojima je razgovarao o situaciji u regionu, evrointegracijama i reformama.

Komentari

Vaš komentar