Porodica sumnja da je bivši muftija i političar Muamer Zukorlić otrovan

Vesti 10. apr 202215:33 > 18:00 77 komentara
N1

Predsednik Stranke pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlić, sa članovima porodice, izjavio je na vanrednoj konferenciji za novinare da porodica "ima osnovanu sumnju da je muftija Muamer Zukorlić otrovan".

Pročitajte još:

Prošlo je pet meseci i četiri dana od smrti akademika muftije Muamera Zukorlića. U haosu koji nas je zadesio toga dana, malo je ljudi koji su ostali prisebni. Oni koji jesu još tog dana, pre sahrane, od pokojnog Muamera Zukorlića uzeli su uzorak, rekao je Usame Zukorlić.

„Bio nam je potreban duži period, nama, porodici da pronađemo adekvatne laboratorije u inostranstvu gde smo uradili neophodna ispitivanja“, istakao je on i napomenuo da su iz dve nezavisne laboratorije dobili rezultate.

Prva laboratorija je utvrdila da postoji visoka verovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima, a druga laboratorija je, na osnovu uzorka koji su dobili, zaključila da je osoba otrovana hranom, naglasio je Zukorlić.

Istraživanje koje je sprovela porodica je osnov za sumnju da Muamer Zukorlić nije umro prirodnom smrću, smatra on.

Zato će porodica pokrenuti istragu na najvišem nivou pred nadležnim pravosudnim organima Srbije radi definitivnog utvrđivanja uzroka smrti Zukorlića, koji je u trenutku smrti obavljao funkciju potpredsednika Skupštine Srbije, rekao je Usame Zukorlić.

On je zamolio medije da imaju razumevanje za trenutak i za istražni proces i dodao će blagovremeno obaveštavati javnost o važnim informacijama, bez ugrožavanja istražnog postupka.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare