Porodicama rudara poginulih u rudniku „Soko“ nije omogućen uvid u spise predmeta

Vesti 29. jul 202212:03 > 18:269 komentara

Porodicama rudara poginulih u rudniku "Soko", odnosno njihovom punomoćniku, nije omogućen uvid u spise predmeta iz istrage koju je završilo Osnovno tužilaštvo u Aleksincu i objavilo da nema odgovornosti za smrt ovih ljudi.

Pročitajte još:

Advokat Bratislav Stojanović kaže da mu je rečeno da istraga ipak nije završena i da prelazi u Više tužilaštvo u Nišu, odakle kažu da im je predmet dostavljen na uvid, ne na nadležnost. Po proceduri, kao nadređeni Osnovnom sudu u Aleksincu mogli bi da nalože produžetak istrage, ali takvih informacija još nema.

Advokat najavljuje da će, ukoliko se krivicom ne bavi tužilaštvo, porodice svakako podneti krivične prijave i angažovati veštake iz inostranstva, jer smatra da dosadašnji tok istrage pokazuje da je rađen po principu „kadija te tuži, kadija ti sudi“.

Osnovno javno tužilaštvo u Aleksincu prethodno je 27. jula saopštilo da je završilo istragu nesreće u rudniku Soko u kojoj je stradalo osam rudara i ustanovilo da nema osnova za bilo čije krivično gonjenje zbog eventualne odgovornosti za smrt ovih ljudi.

Dragana Stajić, supruga poginulog rudara Bojana Stajića, rekla je da se oseća poniženo odlukom tužilaštva i najavila da porodice neće odustati od borbe za pravdu.

Komentari

Vaš komentar