Porodice Novosađana umrlih od kovida mogu da se prijave za pomoć do 31. marta

Vesti 25. mar 202215:23 2 komentara
N1

Gradska uprava za socijalnu i dečiju zaštitu saopštila je da za ostvarivanje prava na novčanu pomoć porodice građana preminulih od koronavirusa sa teritorije Grada Novog Sada, a koji su preminuli u periodu od 1. januara 2021. godine do 31. decembra 2021. godine i koji su sahranjeni na teritoriji Grada Novog Sada, mogu podneti zahtev najkasnije do 31. marta 2022. godine, saopšteno je iz Grada Novod Sada.

Kako navode, Gradsko veće Grada Novog Sada je 31. decembra 2021. godine donelo Rešenje o izmeni i dopuni Rešenja o dodeli novčane pomoći porodicama građana sa teritorije Grada Novog Sada koji su preminuli od kovida.

U članu 1. Rešenja je propisano da se novčana pomoć u iznosu od 100.000,00 dinara dodeljuje porodicama građana sa teritorije Grada Novog Sada koji su u periodu od 1. januara 2021. godine do 31. decembra 2021. godine preminuli, a za koje je zahtev za dodelu pomoći podnet do 31. marta 2022. godin, navodi se dalje.

Navedeno rešenje je doneto u skladu sa Odlukom o budžetu Grada Novog Sada i Finansijskim planom prihoda i primanja i rashoda i izdataka Gradske uprave za socijalnu i dečiju zaštitu Grada Novog Sada.

Ukoliko se porodice preminulih nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, mogu se obratiti Centru za socijalni rad Grada Novog Sada, radi ostvarivanja prava na jednokratnu novčanu pomoć, u skladu sa Odlukom o socijalnoj zaštiti Grada Novog Sada, kazala su iz kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare