Porodilište GAK „Narodni front“ dobilo novu opremu za zbrinjavanje beba

Vesti 06. dec 202218:356 komentara
Izvor: dm drogerie markt

Porodilište Ginekološko-akušerske klinike „Narodni front“ dobilo je od kompanije dr drogerie donaciju u vrednosti od 14.436.120 dinara, zahvaljujući kojoj će Odeljenje neonatologije dobiti tri nova savremena medicinska uređaja – ultrazvučni aparat s tri sonde, uređaj za skrining sluha i „ICU monitor“ za zbrinjavanje beba na intenzivnoj nezi u prvim danima nakon rođenja.

Nabavkom te opreme kompanija dm omogućila je kvalitetnije preglede i negu za novorođenčad, a lekarima i medicinskom osoblju znatno olakšala rad i unapređenje neonatalne službe. Prilikom prijema donacije, direktor GAK „Narodni front“ prof. dr Željko Miković izjavio je, između ostalog, da se kompanija dm ovom donacijom svrstala u red najvećih donatora ove klinike.

Povezane vesti:

„Prošle godine na odeljenju neonatologije Klinike zbrinuto je i lečeno ukupno 8.264 novorođenčadi, od čega je 1.009 (12 odsto) nedonoščadi. U istom periodu klinika je pružila intenzivnu ili specijalnu negu za oko 2.300 novorođenčadi, a zbog potrebe dalje reanimacije, nege i lečenja neonatoloških bolesti neophodno je da imamo najsavremeniju medicinsku opremu – i tu potrebu je dm prepoznao“, istakao je prof. Miković.

Kako je naglasio, ultrazvučni aparat za novorođenčad koji je doniran porodilištu predstavlja svetski standard u neinvazivnoj dijagnostici i skriningu novorođenčadi.

„Ultrazvučni aparat ćemo koristiti i za ranu ekspertnu dijagnostiku urođenih srčanih mana, kao i anomalija abdominalnih organa. Ovaj uređaj omogućiće monitoring dece na terapijskoj hipotermiji i time znatno uticati na prognozu, ishod i dalje terapijske strategije“, napomenuo je prof. Miković.

Kako ističu iz najvećeg drogerijskog lanca u Evropi, ova donacija samo je nastavak osluškivanja potreba zajednice i podrške najvažnijim društvenim grupama u našem okruženju.

„Donacijom Ginekološko-akušerskoj klinici ’Narodni front’ želeli smo da damo podršku svim mamama, novorođenim bebama i zdravstvenim radnicima u ovoj ustanovi, jer su oni stubovi našeg društva. Raduje nas što ćemo na taj način unaprediti njihovu svakodnevicu i boravak u ovoj ustanovi, i verujemo da nas čeka još mnogo takvih poduhvata u našem okruženju“, izjavila je Svetlana Jovanović Mitić, resorna menadžerka Marketinga i komunikacija dm Srbija i Severna Makedonija.

Komentari

Vaš komentar