Portal Danas u top pet informativnih sajtova u Srbiji, dodela nagrada PC Pressa

Vesti 06. feb 202316:571 komentar
B.C / Danas

Portal Danasa proglašen je za jedan od pet najboljih portala u Srbiji u kategoriji Vesti i mediji u 2022. godini, prema tradicionalnom izboru magazina PC Press "“Top 50 – najbolje online stvari".

„Nijedna vlast nije blagonaklona prema kritici, ali to je jedna od osnovnih uloga medija: da informise gradane i bude korektivni faktor u drustvu i drzavi. Tako kazu u redakciji lista Danas, osnovanog 1997. godine. Da taj posao nije lak, svedoče brojne zabrane i prozivke, ali redakcija istrajava u nastojanju da ponudi i svoje zrnce istine, zacinjeno regionalnim i gradskim vestima, kulturom, pa i temama za razbibrigu u okviru Citymagazine-a“, navodi se u obrazloženju žirija, a priznanje je primio glavni urednik sajta Danas Bojan Cvejić.

Na prvom mestu u kategoriji Vesti i mediji našao se portal Bloomerang Adria, za koji piše 2.700 novinara i analitičara, a koji se razlikuje od ostalih medija po tome što političke vesti svodi na minimum.

Osim Bloomerang Adrie, priznanje je dobila i redakcija birn.rs, čija se istraživanja i objave odnose na kontrolu onih koji imaju moć da upravljaju javnim novcem i donose odluke koje se tiču svih nas.

Mađu top pet našao se i Istinomer, koji poziva političare i druge javne ličnosti na odgovornost za javno izgovorenu reč i obećanja, dok građane poziva na dobro pamćenje, proveru pročitanog i pozivanje na zdrav razum.

Sajt RTS-a takođe je zauzeo visoku poziciju u pomenutoj kategoriji, koji, kako se navodi, svojim probranim i prilično dobro odmerenim informacijama spada u rednovnu dnevnu internet lektiru.

Stručni žiri ove godine broji čak šest članova:

Ljiljana Ahmetović, CEO Shoppster-a za Srbiju i Sloveniju;

Uroš Bogdanović, radio-voditelj i medijski konsultant;

Stefan Despotović, direktor PR Centra kompanije NIS, zadužen je za upravljanje eksternim komunikacijama;

Barbara Milenković, Tiktokerka i prošlogodišnja dobitnica Top50 nagrade publike za kanal Barbi Afrika;

Lea Stanković, izvršni direktor agencije Communis;

Miroslav Varga, stručnjak za digitalni marketing zaposlen u kompaniji Escape i jedan od nekolicine Google Certified trenera u Google Adriatics regiji.

Komentari

Vaš komentar