Portparol kosovske vlade: Niko nije obavestio Prištinu o nastavku dijaloga

Vesti 26. apr 202121:53 0 komentara
N1

Nakon što je visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borel najavio da će do nastavka dijaloga između Beograda i Prištine doći 11. maja, iz Prištine stiže reakcija - kosovska vlada o tome nije obaveštena i nije dobila poziv, navodi portparol kosovske vlade Perparim Krueziu, prenosi KoSSev.

„Kancelarija premijera nije dobila nijedan poziv ili obaveštenje za sastanak Kosova i Srbije 11. maja. Možda je ovo bila ideja ili čak dogovor sa Beogradom, ali ne i sa nama“, napisao je Krueziu na Fejsbuku, prenosi KoSSev.

Kaže da „datumi, mesta i dnevni red sastanaka“ imaju smisla u slučaju da postoji dogovor, „a ne kada se jednostrano nameću“.

Povezane vesti

Krueziu je potvrdio da kosovski premijer Aljbin Kurti sutra putuje u Brisel, navevši da će sa njim otići i potpredsednik premijera Besnik Bisljimi i ministarka spoljnih poslova Donika Gervala – Švarc.

Prištinska delegacija će tokom dvodnevne posete imati više bilateralnih sastanka sa predstavnicima evropskih institucija i šefom belgijske vlade.

Sa dolaskom prištinske delegacije u Brisel, predsednik Srbije Aleksandar Vučić napušta prestonicu EU.

On je juče i danas prisustvovao seriji sastanaka sa predstavnicima Evropske unije sa kojima je razgovarao o putu Srbije ka EU, ali i nastavku dijaloga Beograda i Prištine.

Nakon najave da će 11. maja doći do nastavka dijaloga, Vučić je poručio da srpska delegacija dolazi u dobroj veri i da se nada da će naići na otvorena vrata za razgovore o „važnim rešenjima, pre svega očuvanju stabilnosti i mira, zatim i kompromisnim rešenjima – za dugotrajni mir na Balkanu“.

Za srpsku delegaciju je važno da vidi zahteve Albanaca, kazao je Vučić, ali i dodao da Srbija nema nikakve zahteve, osim jednog i „normalnog – da bude ispunjeno sve što smo dogovorili“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!