Poslanica: Da li Telekom kupuje „gubitaša“ Globaltel, čiji je suvlasnik Mitrović

Vesti 29. maj 202317:33 27 komentara
Fonet / Aleksandar Barda

Poslanica Demokratske stranke Tatjana Manojlović upitala je da li je tačno da je Nadzorni odbor Telekoma Srbije doneo odluku da kupi "gubitašku firmu Globaltel" za 17 miliona evra, čiji je jedan od suvlasnika vlasnik Pinka Željko Mitrović.

Da li je tih 17 miliona evra cena nešto ranije donete odluke o ukidanju rijalitija na Pinku, upitala je ona u Skupštini Srbije.

Manojlović je istakla da je poslanik Srpske napredne stranke Nebojša Bakarec nešto ranije rekao da opozicija radi u interesu dve televizije koje nisu pod kontrolom vlasti, da bi dobile nacionalnu pokrivenost.

To nije tačno i te dve televizije neće dobiti nacionalnu frekvenciju dok je Aleksandar Vučić predsednik države. On je i predsednik REM i ne možete mi reći da se bilo koja važna odluka donosi bez njega, rekla je Manojlović.

Kad bi Srbija čula koliko je novca premijerka omogućila firmi rođenog brata, sigurno biste mnogo teže naterali ljude da dođu na kontramiting, ocenila je ona.

Bakarec je istakao da nije istina da u Srbiji vlada jednoumlje, inače „funkcionerka RTS i žute stranke“ ne bi mogla da radi u RTS, aludirajući na Manojlović, koja je zamrzla u RTS svoje radno mesto dok je poslanica u parlamentu.

Govoreći o njenom izlaganju da Telekom novac daje „tajkunskom vladaocu medijskog prostora“, Bakarec je istakao da je to nekad bio predsednik njene stranke „multikom tajkun“.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare