Poslanica: Pogibija mladog policajca na vežbi gađanja posledica skraćenja obuke

Vesti 24. jan 202312:421 komentar
Izvor: N1 (ilustracija, arhiva)

Poslanica Narodne stranke Slavica Radovanović izjavila je da je pogibija budućeg policajca V.P. (20) na obuci gađanja u Novom Sadu posledica skraćenja obuke i povećanja broja polaznika po klasi u centru u Sremskoj Kamenici i zatražila utvrđivanje odgovornosti svih koji su doneli takvu odluku, saopštila je ta partija.

„Odgovornost i posledice bi, između ostalih, morao da snosi i pomoćnik komandanta Žandarmerije Aleksandar Đorđević, koji je 2016. godine inicirao izmenu Nastavnog plana i programa obuke u rukovanju vatrenim oružjem, kao i onih koji su doprineli da se obuka skrati sa 12 na devet meseci“, rekla je Radovanović, koja je pukovnik policije u penziji.

Povezane vesti

Ona je podsetila da je 8. decembra prošle godine u Skupštini Srbije postavila pitanje ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću zašto je devastirana obuka u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj kamenici i skraćena na devet meseci na štetu ne samo teorijske nastave, nego i praktične obuke i da do danas nije dobila odgovor.

Upozoravajući da je jedan mladi život izgubljen kao posledica skraćenja obuke, Radovanović je ponovo pozvala Gašića i nadležne u MUP da hitno preduzmu odgovarajuće korake kako se takav događaj više nikada ne bi ponovio.

Komentari

Vaš komentar