Poslanici nastavili sednicu, u ponoć kraj redovnog zasedanja

Vesti 29. maj 202310:39 2 komentara
TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Poslanici Skupštine Srbije nastavili su sednicu na kojoj razmatraju Izveštaj o nadzoru televizijskih programa sa posebnim osvrtom na izveštavanja o slučajevima nasilja, koji je podnelo Regulatorno telo za elektronske medije, sa Predlogom zaključka Odbora za kulturu i informisanje, ali se za sada ne zna kako će i kada razmatrati preostale dve tačke dnevnog reda.

Na dnevnom redu su Predlog osnivanja Anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i okolnosti koji su dovele do masovnih ubistava u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i u Malom Orašju i Duboni, kao i predlog glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Srbije, Bratislavu Gašiću, koji je podneo 61 narodni poslanik.

Posle jutrošnjeg skupštinskog kolegijuma nije dogovoreno na koji način će sednica biti nastavljena, jer se danas u ponoć završava redovno prolećno zasedanje, a do tada neće biti završena rasprava.

Kako je rečeno agenciji Beta u skupštini, vladajuća većina je ponudila da opozicija povuče svoje predloge i da se zakaže hitna vanredna sednica na kojoj će preostale tačke dnevnog reda biti razmotrene.

Poslanici opozicije za sada na to nisu pristali, s obzirom na nepoverenje u predsednika skupštine Vladimira Orlića i mogućnost, kako su rekli, da on jednostavno kaže da su tačke povučene sa dnevnog reda, te „tehničke stvari prebaci na politički teren“.

Pročitajte još

Takođe, kažu poslanici, postoji mogućnost da nakon što povuku predloge, skupština proglasi da ne može da zaseda zbog, na primer, situacije na Kosovu i Metohiji ili bilo kog drugog razloga.

Kolegijum je odredio pauzu i u toku su konsultacije poslaničkih klubova. Na kolegijumu će se, kako je rečeno, razgovarati ponovo danas u podne.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare