Poslanička pitanja: Red zagađenja, red struje, red Đilasa, red Šolaka

Vesti 09. nov 202112:286 komentara
Skupština Srbije
Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Poslanici Skupštine Srbije pitali su danas nadležne o zagađenju, kanalu Dunav - Tisa - Dunav, o Draganu Đilasu i o ceni struje.

Poslanik sa liste „Aleksandar Vučić- Za našu decu“ Milija Miletić pitao je da li se iz budžeta mogu izdvojiti sredstva za rešenje problema zagađenja vazduha u Nišu, jer je, kako je istakao, „unazad nekoliko dana, bio najzagađaniji grad po svim merilima.

„Siguran sam da će Vlada i naša država i nadležna ministarka imati razumevanja i da će se ta sredstva obezbediti, ako ne iz budžeta Srbije, onda iz evropskih fondova“, rekao je Miletić.

PROČITAJTE JOŠ:

Poslanik PUPS-a Stefan Krkobabić pitao je o Hidrosistemu Dunav – Tisa – Dunav, jednom od najvećih investicionih projekata u bivšoj SFRJ, ukupne dužine 960 kilometara.

„Da li su Vlada i ministarstva saobraćaja, poljoprivrede i finansija razmatrali mogućnost revitalizacije i stavljanja u punu funkciju ovog hidrosistema i da li postoje preliminarni podaci o iznosu neophodnih ulaganja“, pitao je Krkobabić.

Đorđe Milićević iz SPS izneo je niz kritika na račun lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i optužio ga da po Americi „lobira protiv Srbije“ te da „mrzi svoj narod“.

„Činjenica je da se dugo vremena bavimo Đilasom, Šolakom i njihovim medijskim mahinacijama i malverzacijama. Moje pitanje Vladi je da li poseduje informaciju o njihovim dugovanjima državi i koliko građane Srbije košta njihovo lobiranje“, pitao je Milićević.

Poslanica sa liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ Nevenka Kostadinova pitala je o povećanju cene energenata za privredu rekavši da je pre gdinu dana cena struje po megavatu bila, za privredu, 50 do 60 evra, a da je sada duplo veća.

Poslanica je pitala da li će vlada pronaći način da pomogne privredi kako bi ih „zaštitila od ovog energetskog udara“.

Komentari

Vaš komentar