Lokal koji je 35 godina u centru Aleksandrovca ipak nije srušen

Vesti 01. feb 202312:15 > 13:46

Opštinsko rukovodstvo iz Aleksandrovca donelo je zaključak na osnovu kojeg će ukloniti montažni objekat u centru Aleksandrovca. Inače, reč je objektu koji punih 35 godina postoji u pešačkoj zoni ovog grada. Za danas je zakazano njegovo rušenje, ali do toga ipak nije došlo.

U zaključku koji je izdalo Odeljenje za inspekcijske poslove stoji da je zakazano rušenje ovog objekta za 1. februar u 8 sati.

Jedan broj građana okupio se jutros ispred lokala, odnosno pekare. Ali, došli su i radnici koji rade za firmu koja je dobila posao rušenja. Smatraju da rušenje nije moguće dok se sudski spor ne okonča.

Zoran Milojević, koji ovaj objekat koristi zadnjih 35 godina, kaže da je sudski postupak u toku i da je ovih dana zakazano veštačenje.

Kako je objasnio za N1, očigledno je da lokalnim vlastima ne odgovara da se građevinski veštači objekat i da zbog toga žele da ga uklone. Za rušenje objekta angažovane su i lokalne firme. Ali, posle zapisnika koji je sačinila komunalna inspektorka, Milojević je odlučio da ne dozvoli rušenje dok sudski proces ne bude okončan.

„Plaćao sam sve obaveze. Samo u zadnje vreme nisu hteli da mi produže ugovor. Reč je o ljudima iz opštine, predsednik i potpredsednik koji žele da uzmu ovo mesto. Ja sam nemoćan. Zato sam zatražio pomoć na sudu. Drugačije nisam mogao. I taj postupak teče. Nemam ništa protiv odluke suda. I tako ću i da se ponašamo“, kaže Zoran Milojević.

Pre petnaestak godina, u lokal uselila pekara koja je imala sve upotrebne i radne dozvole. Inače, kako objašnjavaju, uredno i na vreme stiže rešenje o porezu za pomenuti lokal.

„Skoro 15 godina smo ovde. Jedino prihod nam je bila pekara. Dete izdržavamo od ovog posla. Nikakve druge prihode, niti zemlju nemamo. Mi smo se mušterijama i na ulici javljali. Toliko smo bili vezani. Svakodnevno su dolazili isti ljudi. Bili smo kao porodica“, kaže vlasnica pekare Ivana Tatić.

Inače, Zoran Milojević je imao prvu privatnu prodavnicu prehrambene robe u tadašnjoj državi koja se zvala “Drakstor” i nalazila se u lokalu koji lokalna vlast hoće da sruši. Na parceli je bilo smetlište u centru grada, a tadašnja lokalna samouprava, ne znajući šta da radi sa tom parcelom, dodelila je Milojeviću da je očisti i da postavi objekat od 50 kvadrata.

Komentari

Vaš komentar