Posle bure na društvenim mrežama stigla plata, ali i tužba gradonačelnice Niša

Vesti 28. jan 202219:40 > 20:1713 komentara

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski najavila je tužbe "protiv onih koji šire dezinformacije" da personalni asistenti nisu primili decembarsku naknadu. Dva dana posle te najave, jedan od asistenata koji nije bio isplaćen dobio je svoju zaradu.

On se javio našem novinaru sa tvrdnjom da se ranijih godina dešavalo da im bude „progutana“ bar jedna plata u 12 meseci. Javnost je o tome obavestila predsednica niškog odbora SSP-a Jelena Milošević, koju je gradonačelnica već tužila jer je tvitovala o tome kako Sotirovski poslovno zbrinjava članove najuže porodice.

Sve je počelo od tvita: Opoziciona liderka objavljuje da personalni asistenti, koji pomažu osobama sa invaliditetom, nisu dobili platu za decembar.

„U moru problema s kojima se grad suočava, gradonačelnica i njena zamenica, nekadašnja vedeta DS-a, ‘preletačica’ Dušica Davidović su komentarisale moj tvit“, rekla je predsednica Glavnog odbora Stranke slobode i pravde u Nišu Jelena Milošević.

„Post koji je jedna od gospođa iz opozicione stranke Dragana Đilasa koji se, kad je bio gradonačelnik, nije pokazao kad je u pitanju ova, najranjivija kategorija stanovništva, gde je proterivao sugrađane romske nacionalnosti“, kazala je pomoćnica gradonačelnice Niša Dušica Davidović.

Davidović, koja se i u vreme vlasti DS-a u Nišu bavila socijalnim pitanjima, tvrdila je u ponedeljak: „To apsolutno nije tačno, odgovorno tvrdim.“

I po njenoj priči, svi personalni asistenti su svoju naknadu za decembar već primili. Zašto je onda jedan od asistenata decembarsku platu dobio dva dana posle tvrdnji gradonačelnice I njene zamenice, da su svi oni namireni?

„Njima je u kontinuitetu, tokom cele godine, vršena isplata njihovih mesečnih obaveza, koje su imali po satnici“, dodala je Davidović.

Zaradu, na kraju svakog meseca, dostavljaju udruženju preko koga su angažovani. Da li je, ipak, jedan „opoziconi“ tvit, pogurao administraciju da ispuni ono što je rekla da je već ispunila? Jedan od personalnih asistenata za N1 tvrdi da je danima pokušavao da naplati decembarsku zaradu, ali mu je uspelo tek posle bure na mrežama, a dva dana posle tvrdnji Gradske kuće da je, zapravo, isplaćen.

„Dakle, da vi iznosite laži, ne neistine, već laži. Ja ću podneti još jednu tužbu protiv svih onih koji narušavaju ugled Gradu“, rekla je gradonačelnica Niša.

„Ja podržavam gradonačelnicu da se zbog povrede ugleda, časti ovog grada i svega onoga što grad čini upravo za najranjiviju kategoriju naših sugrađana, nekome pusti krivična prijava“, dodala je zamenica gradonačelnice.

Neko, koga ni jednom nisu imenovale, je – ko drugi nego autorka objave koja tvrdi da zarada nije bilo i da godinama unazad, personalni asistenti nikada nisu dobili svih 12 plata.

„Gradonačelnicu, kad god je pogodi istina i ponestane joj argumenata, ona poseže za uvredama i pretnjama tužbom. Ovo je, ja mislim treća ili četvrta pretnja tužbom, a realizovala je jednu“, ocenjuje Jelena Milošević iz SSP-a.

„Tužiću, pa, opet kažem, kao što neki drugi sad dokazuju, pa ih obično nema na ročištima ili ne znaju kako će da dokažu te laži koje su izneli“, rekla je Dragana Sotirovski.

„Gradonačelnica laže kada kaže da se ja ne pojavljujem na ročištima jer nemam šta da kažem. Mene na sudu niko ne pita da li je nešto istina ili nije, već utvrđuju da li sam ja ili nisam njene lične i porodične prilike“, kaže Jelena Milošević.

„A, vas pozivam da mi kažete, taj novac koji ću dobiti kao gradonačelnik i kao grad, gde želite da ga preusmerimo. Grad će se odreći u dobrotvorne svrhe“, zaključila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Komentari

Vaš komentar