Slučaj „gepekovanje“ u kom se pominje Papić: Pojavio se snimak posle godinu i po

Vesti 05. feb 202119:21 > 21:0627 komentara

Osim što je, kako "Večernje novosti" prenose, pod istragom policije zbog sumnje da je povezan sa Veljkom Belivukom, bivši zamenik načelnika SBPOK-a, Goran Papić, je predmet interesovanja i Višeg javnog tužilaštva. Naime, Beograđanin Dejan Pejović godinu i po dana tvrdi da su ga pretukli policajci koje je predvodio upravo Papić. Pejović tvrdi i da su Papićeve kolege zaplenile snimke nadzornih kamera sa njegovog lokala, zbog čega je, objašnjava, tužilaštvo prethodno odbacilo prijavu. Međutim, Pejović je pre nekoliko dana došao do snimaka, kako kaže, zahvaljujući "nekim dobrim policajcima", pa postavlja pitanje - ko sad laže, on ili sistem koji bi trebalo da štiti građane?

Oktobra 2019. Dejan Pejović napadnut je na ulici, a i dalje je zbog toga uznemiren. Pre nekoliko dana došao je do snimaka koji dokazuju kroz kakvu torturu je prošao. Prvo ga je tukao komšija, kog je Pejović optužio da mu je ponovo izgrebao kola.

„Mene i suprugu juri, mi se pomeramo, neću da se bijem sa njim, pomeramo se. 8:35 – evo, skroz 20 metara do Zaplanjske, on juri, ja se pomeram, neću da se uopšte bijem sa njim“, objašnjava  Dejan Pejović.

N1: On tvrdi da ste Vi njega napali?

Pejović: Da, da sam ja njega tukao…

A potom ga je, objašnjava, napao i komšijin sin Goran Papić, doskorašnji zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, koji se u javnosti označava kao kum nekadašnjeg prvog čoveka MUP-a, a danas ministra odbrane Nebojše Stefanovića.

Pročitajte i:

„Evo ga momenat napada, evo, udara me. Udara me ponovo, prilazi Antonijević, zajedno me guraju na zemlju“, kaže Pejović.

N1: Sad su Vas oborili na zemlju…

Pejović: I prilazi Papić i viče: „Ubij đubre!“. Evo, pogledajte, tu me šutiraju.

Kad se šutiranje završilo, na ruke su mu stavljene lisice.

„Op, pravac zadnje sedište škode, a ja kažem gepek. Moja supruga tu plače“, priča Pejović.

N1: Vi to zovete „gepekovanje“?

Pejović: Tako je, „gepekovanje“ klasično.

Pejović je sve vreme bio uveren da će dokazati šta se dogodilo, jer su sve zabeležile nadzorne kamere. Ali, kako tvrdi, dok je bio na saslušanju, policija je ušla u njegov lokal i snimci su nestali.

„Kako je moguće da kažu da snimka nema, a sada ga jasno vidimo“

I krivična prijava koju je podneo Višem javnom tužilaštvu je odbačena, jer, kako se navodi u rešenju, „ne postoje osnovi sumnje da su od strane prijavljenih učinjena navedena krivična dela“.

N1

„Kako je moguće da u jednom momentu kažu da snimka nema, a sada kada je promenjen ministar, snimak smo dobili i vrlo jasno ga vidimo. Želim da pitam gospodina javnog tužioca – da li je njega sramota što je rekao da nema snimaka, da li je u redu da ja radim posao Tužilaštva i da donosim snimke umesto njega“, pita se on.

N1 takođe je postavio pitanje Višem javnom tužilaštvu – da li je posedovalo sporne snimke, kada je odlučilo da Pejovićevu prijavu proglasi neosnovanom? Iz tužilaštva odgovaraju:

„Obaveštavamo Vas da je od strane punomoćnika oštećenog Dejana Pejovića podnet prigovor na napred navedenu odluku Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. S obzirom da je postupak po prigovoru još u toku, nismo u mogućnosti da iznosimo detalje u vezi sa postupkom“, saopštili su.

Kada je reč o bivšem zameniku načelnika SBPOK-a, Goranu Papiću, televizija Pink je, posle Pejovićevog istupa u javnost, predstavila da Papića zapravo napada opozicija zbog hapšenja Milana Dabovića, kog su doveli u vezu sa opozicionarom Draganom Đilasom, te emitovala i specijal o policajcu.

„Ni sanjao nisam da mogu da se nađem na meti i na progonu pojedinih opozicionih lidera samo zato što sam zajedno sa svojim kolegama časno i pošteno obavljao posao i sklanjao drogu od naše dece“, izjavio je zamenik načelnika SBPOK-a Goran Papić.

Papića je od takozvanih napada branio i predsednik Srbije, odgovarajući na pitanje novinara o novim dokazima o umešanosti oca ministra Nebojše Stefanovića u trgovinu oružjem.

„Nemoj vi da mi birate ko mi je najbliži, ko nije, Nebojša je svakako jedan od najbližih i smeta vam naročito zato što je jedan od njemu najbližih ljudi lično iz automobila izvukao narko zlikovca koji je imao tri kilograma droge oko vrata, zato vodite hajku protiv Nebojše Stefanovića i Gorana Papića“, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

„Gospodin predsednik Aleksandar Vučić je pohvalio da je Goran Papić dobar policajac. A ja želim da ga pitam – gde ste Vi gospodine predsedniče da zaštitite mene koga tuče neki Goran Papić i Tomislav Antonijević, kao poslednji kriminalci“, kaže Dejan Pejović.

Komentari

Vaš komentar