Posle sedam sati borbe požar u kineskom tržnom centru u Bloku 70 pod kontrolom

Vesti 13. avg 202106:52 > 07:1819 komentara
Beta/Emil Vaš

Vatrogasci su, posle više od sedam sati borbe sa vatrom, uspeli da stave pod kontrolu požar koji je izbio u tržnom centru u beogradskom Bloku 70. Nad tržnim centrom vidljiv je gust, crni dim.

Na terenu se i dalje nalaze brojne vatrogasne ekipe, 127 vatrogasaca sa više od 50 vozila., objavio je RTS.

Povezane vesti

Brojni trgovci čije radnje nisu zahvaćene plamenom uz asistenciju vatrogasaca i sporadičnu dozvolu pokušavaju da uđu unutra i izvuku od stvari.

Ekipe Hitne pomoći i dalje dežuraju ispred objekta, rekao je dr Aleksandar Stijačić.

„Mi smo odmah, čim smo čuli za požar, poslali jednu ekipu na lice mesta. I ona je i dalje dežurna, a kada se promeni smena, dežuraće se i dalje. Medicinski ovaj požar nije bio za nas bitan, jer je bila samo jedna mala povreda jednog vatrogasca tokom intervencije. Ostalo, nije bilo povređenih“, rekao je dr Stijačić.

Prema rečima komandanta vatrogasne brigade Beograd Miloša Majstorovića ovo je jedna od najvećih akcija koju je ta brigada ikada sprovela u delo.

Potpuno gašenje požara moglo bi da potraje i još dva-tri dana.

Podsetimo, veliki požar zahvatio je sinoć kineski tržni centar na Novom Beogradu u Bloku 70. Iako se oko 22 časa činilo da će vatrogasci uspeti da savladaju vatrenu stihiju, požar se razgoreo i zahvatio veći deo krova na tržnom centru.

Iz straha od širenja požara, vlasnici prodavnica i drugih lokala su izbacivali inventar na ulicu.

Policija je tokom zamolila okupljene građane da se što više udalje od zgrade, jer nisu znali šta se nalazi u radnjama i magacinima.

Komentari

Vaš komentar