Posle ubistva deteta u Vršcu, tužilaštvo istražuje da li je bilo propusta u CSR

Vesti 07. okt 202212:03 18 komentara
vršac grad centar
N1

Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu formiralo je predmet na osnovu medijskih izveštaja o ubistvu i samoubistvu u Vršcu, radi utvrđivanja da li je bilo eventualnih propusta u radu Gradskog centra za socijalni rad (CSR) u tom gradu, koji su prethodili nedavnoj tragediji.

Tužilaštvo je saopštilo da je dalo nalog Pokrajinskom sekretarijatu za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost poslova da prikupi i dostavi mu informacije i obavešrenja o izvršenom nadzoru nad radom Gradskog centra za socijalni rad u Vršcu, u cilju provere ima li elemenata izvršenja krivičnog dela nesavestan rad u službi ili drugog krivičnog dela koje se goni po službenoj dužnosti.

POVEZANE VESTI:

Takođe je od Osnovnog suda u Vršcu zatražen kompletan spis predmeta protiv Marka B, koji se vodio zbog krivičnog dela nasilje u porodici.

Nakon prijema izvrštaja i drugih informacija, tužilaštvo će odlučiti o daljem postupanju, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Marko B. (35) iz Vršca je u utorak ubio svoju dvogodišnju ćerku, a zatim izvršio samoubistvo.

U Osnovnom sudu u Vršcu kažu da je Marko B. imao zabranu prilaska supruzi, da je protiv njega vođen krivični postupak zbog nasilja u porodici i da je pre nedelju dana prvostepeno osuđen na uslovnu kaznu zatvora i meru obaveznog psihijatrijskog lečenja.