„Potišteni“ REM branio Pink, Happy i rijalitije, uz podršku naprednjaka

Vesti 17. maj 202321:12 54 komentara

Ponovo u poslednjem trenutku, 24 časa pre početka, predsednik Skupštine Srbije za sutra u 15h sazvao je sednicu parlamenta. Na dnevnom redu 4 tačke - glasanje o nepoverenju ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću; predlog za formiranje Anketnog odbora koji bi utvrdio činjenice i okolnosti koje su dovele do masovnih ubistva u Srbiji, Vladin izveštaj o bezbednosnoj situaciji posle dva masovna ubistva i izveštaj REM-a o programu komercijalnih TV stanica. O ovom poslednjem, uoči skupštinske sendice raspravljao je resorni skupštinski Odbor.

Ako se po sednici odbora, plenarna sednica poznaje, tamo gde su odgovorni svi…

„Ja mislim da smo svi odgovorni“, navela je Staša Stojanović (SNS)

Zapravo nije odgovoran niko. Ili se bar niko od članova Saveta REM-a odgovornim ne oseća.

„Vi morate da podnesete ostavke“, poručio je lider Dveri Boško Obradović.

„Ukoliko bilo ko od nas proceni da je interes društva da se povučemo, mi ćemo to svakako uraditi“, naveo je član Saveta REM Milorad Vukašinović.

„Nećete ih odmah sad podneti pred čitavom srpskom javnošću. Ja ne verujem da vi to smete sebi da dozvolite“, dodao je Boško Obradović.

„Nikada to neću uraditi pod pritiskom onih koji danas ne smeju da kažu da je NATO 1999. godine izvršio agresiju na moju zemlju“, odgovorio je Vukašinović.

„Ako ste ljudi, podnesite ostavku“, navodi Aleksandar Jovanović Ćuta iz Moramo – Zajedno.

Na to je Stevica Smederevac, načelnik službe za nadzor i analizu REM-a, rekao: „Ovo danas što sam čuo je više nego pritisak. Ovo bih nazvao čak bezobrazlukom. Zaista sam potišten“.

Otišli su potišteni. Na sednicu skupštinskog Odbora za kulturu i informisanje, članovi REM-a došli su sa šestomesečnim izveštajem o programnu komercijalnih TV stanica, sa posebnim osvrtom na slučajeve nasilja u programu.

„RTV Pink je u smislu zakona ispunio sve zakonske uslove. U smislu žanrova, ispunio sve zakonske uslove. Happy isto“, naveo je Smederevac.

Odbrana Happy-a i Pinka na odboru mogla je da počne.

Povezano:

„Potpuno se iz zlonamernih razloga preuveličava uticaj rijaliti programa“, ocenio je Nebojša Bakarev (SNS).

„Rijaliti, rijaliti su krivi za sve i svašta“, navodi Smederevac.

„Na Happy-ju rijaliti programa nema od 2021. godine“, navodi Staša Stojanović.

„Otkud Kristijan u osnovnoj školi? Simbol kriminala gledamo svaki dan na jednoj od televizija“, naglasila je Aleksandra Jovanović (Moramo – Zajedno)

„Nijedan zakon ne uskraćuje građanska prava licima koja su odslužila svoje kazne. Njima nije zabranjeno pojavljivanje“, odgovara na to načelnik službe za nadzor i analizu REM-a.

„Jel to Vama normalno“, pita Aleksandar Jovanović Ćuta.

„Gde se izgubila ideja o slobodi govora“, odgovara pitanjem Milorad Vukašinović (REM).

„Krivi“ nerežimski mediji

Posle odbrane Pink i Happy slobode govora, počeo je napad.

„Opoziciona, slavljena, hvaljena, TV Nova ima sramotni rijaliti Surviver“, dodao je Bakarec.

„A pisac kukastog krsta ispred moga stana nedavno je u novosadskom tužilaštvu, dajući izjavu, otvoreno priznao da je bio pod uticajem propagande koju je čuo na Televiziji Nova S“, kazao je Vukašinović.

„Opozicija i njeni mediji stvaraju bolesnu atmosferu u društvu koja pogoduje nastajanju tragedije“, rekao je Bakarec.

Da tragedija bude veća, većinom glasova, Nebojša Bakareca izabran je da na plenarnoj sednici Skupštine predstavi zaključke Odbora za kulturu i informisanje. Ako se po Nebojši Bakarecu skupštinska rasprava poznaje, biće na kraju najodgovorniji Bakarecu omraženi, nerežimski mediji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare