Rebić na odmoru, neko drugi mora da potpiše rešenje za premeštaj Milenkovića

Vesti 18. okt 202116:15 > 16:41 38 komentara
MUP Srbije

Kako je za N1 potvrđeno, potpisan je predlog za premeštaj načelnika Odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Slobodana Milenkovića, koji je uhapsio Predraga Koluviju, i to na šest meseci u Odeljenje za ratne zločine. Da bi ovaj predlog postao pravno izvršiv, potrebno je da rešenje potpiše direktor policije Vladimir Rebić, koji je na odmoru, pa će to morati da uradi neko drugi.

Nova.rs je ranije pisala o tome da bi danas ta odluka trebalo da bude doneta, a da će to učiniti Rebićev pomoćnik Dragan Vasiljević.

Povezano:

Ovo ne bi bio prvi takav slučaj, jer podsećamo da je, prema ranijim saznanjima N1, i inspektor Darko Đorđević, koji je pisao prijave u slučaju Jovanjica 2, optužnici na kojoj su pripadnici BIA, VBA i MUP-a koji su okrivljeni za logističku podršku organizovanoj kriminalnoj grupi, premešten pre nekoliko meseci u Odeljenje za ratne zločine.

Podsetimo, u jučerašnjem saopštenju advokatska kancelarija Tomanović koja zastupa Milenkovića, jednog od zaslužnih za otkrivanje uzgoja marihuane na plantaži „Jovanjica“, navela je da bi premeštaj bio osveta za hrabrost i poštovanje zakona.

„Načelnik Milenković je rizikujući i svoj život, zajedno sa inspektorom Mitićem i velikim brojem svojih kolega, otkrivao učešće visokih funkcionera državnih organa i bezbedonosih službi u slučaju Jovanjica i njegova smena bila bi osveta za hrabrost da se primene zakoni naše zemlje i štiti pravni poredak“, navedeno je u saopštenju u nedelju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u nedelju je rekao da ne zna ništa o službenom premeštaju načelnika Milenkovića i dodao da „to nije njegov posao“.

„Tog čoveka sam upoznao kada su ga Dijana Hrkalović i Nebojša Stefanović predložili za neku nagradu i ja sam mu je lično uručio. Nemam pojma ni šta radi, ni kako radi, ni koliko radi“, rekao je Vučić novinarima u Bezbednosno-informativnoj agenciji.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare